4 surse de venit suplimentar care nu îți ocupă mult timp

4 surse de venit suplimentar care nu îți ocupă mult timp

4 surse de venit suplimentar care nu îți ocupă mult timp

Un stil de viață activ și aglomerat nu trebuie să te descurajeze atunci când îți cauți surse suplimentare de venit. Până la urmă, un viitor financiar sigur se construiește mai greu doar cu venitul din salariu. 

Descoperă în cele ce urmează câteva surse de venit suplimentar de care poți profita fără să investești mult timp în ele.

1. Investițiile în acțiuni

Ce presupun: Investițiile în acțiuni implică achiziționarea unei fracțiuni într-o companie listată la bursă. Devenind acționar, vei deține o mică parte din compania respectivă, iar în timp, valoarea investiției tale va crește sau va scădea în funcție de performanța companiei.

De ce nu necesită mult timp: Odată ce ai făcut cercetarea inițială pentru a alege acțiunile potrivite și ai făcut investiția pe platforma XTB Romania, nu trebuie să monitorizezi piața zilnic. Pe termen lung, investițiile presupun cumpărarea de acțiuni și păstrarea lor pentru ani de zile, beneficiind de creșterea generală a pieței sau de dividendele distribuite de companie. Poți chiar să automatizezi procesul de cumpărare ca acesta să aibă loc regulat, lucru care reduce și mai mult implicarea zilnică.

Cum poți obține profit: Atunci când vorbim despre investițiile în acțiuni, profitul provine din două surse: creșterea prețului acțiunilor și dividendele plătite de companii. Pe măsură ce valoarea companiei crește, prețul acțiunilor crește, iar tu poți vinde la un preț mai mare decât cel de achiziție. În același timp, multe companii plătesc dividende anuale sau trimestriale, oferindu-ți un venit constant fără ca tu să aloci timp pentru tranzacționare.

2. Investițiile în titluri de stat

Ce presupun: Titlurile de stat sunt instrumente financiare emise de guvern și disponibile pentru achiziție în anumite perioade ale anului, cu o valoare nominală de un leu. 

De ce nu necesită mult timp: Odată ce achiziționezi titluri de stat, nu trebuie să faci nimic până la maturitatea lor. Oferind randamente fixe, nu trebuie nici măcar să monitorizezi fluctuația prețului, iar riscul de pierdere este aproape inexistent, fiind garantat de stat.

Cum poți obține profit: În acest caz, profitul vine sub formă de dobândă anuală, la maturitatea titlurilor. De exemplu, dacă investești 10.000 de lei în titluri de stat cu o dobândă anuală de 6%, vei câștiga 600 de lei pe an fără să faci nimic. 

3. Marketing afiliat

Ce presupune: Marketingul afiliat presupune promovarea produselor sau serviciilor altor companii prin link-uri speciale de afiliere. 

De ce nu necesită mult timp: După ce te înscrii într-un program de afiliere și plasezi link-urile afiliate pe site-ul personal, rețele de socializare etc., acestea pot genera vânzări și comisioane timp îndelungat. Deși efortul este mai ridicat la început, pentru a crea și distribui conținutul, odată ce acesta este publicat, strategia poate funcționa fără implicare activă din partea ta.

Cum poți obține profit: Fiecare vânzare realizată prin link-urile tale de afiliat îți aduce un procent din valoarea produsului. De exemplu, dacă promovezi un produs în valoare de 100 de lei cu un comision de 10%, câștigi 10 lei pentru fiecare vânzare. Dacă ai un public larg sau o strategie de promovare eficientă, aceste comisioane se pot acumula foarte rapid și poți obține un venit pasiv constant.

4. Vânzarea de produse digitale

Ce presupune: Produsele digitale, cum ar fi e-book-urile, cursurile online sau ghidurile de specialitate, pot fi vândute de nenumărate ori, având costuri minime de producție. Deci, dacă ești specialist într-un anumit domeniu, te poți folosi de cunoștințele tale pentru a crea un curs pe care să-l vinzi celor care vor să activeze în domeniul tău.

De ce nu necesită mult timp: La fel ca în cazul strategiei de marketing afiliat, doar la început este nevoie să dedici timp, în acest caz, pentru crearea cursurilor. Ulterior, după ce ai creat produsul digital și l-ai încărcat pe o platformă de vânzare, tot ce mai trebuie să faci este să aștepți ca oamenii să cumpere produsul. Platformele de vânzare se ocupă de procesarea comenzilor și livrarea produsului, astfel încât implicarea ta este minimă după faza de creare.

Cum îți poate aduce profit: Odată încărcat pe o platformă de vânzare, un produs digital poate fi vândut de o mulțime de ori fără să fie nevoie să faci efort suplimentar. În plus, dacă dorești totuși să aloci timp pentru dezvoltare, poți să scalezi rapid afacerea prin promovarea produselor în mod continuu, crescând astfel veniturile pe care le obții.

În concluzie, prin adoptarea strategiilor din acest articol, poți adăuga un plus de stabilitate financiară și îți poți atinge obiectivele fără a compromite timpul prețios pe care îl ai la dispoziție.

sursa:www.zilesinopti.ro