Mereu printre studenti
Ioana

Ioana

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Staruri internaționale și cele mai cunoscute nume din muzica românească vor urca pe cele două scene ale Festivalului IntenCity. Festivalul are loc în Craiova, în perioada 28-30 iunie.

Dimitri Vegas & Like MikeAlan Walker, Helena Paparizou, Dubioza Kolektiv, Gianluca Vacchi și zeci de alți artiști de top sunt așteptați la această ediție a festivalului.

În prima seară de festival, legendarul DJ norvegian Alan Walker va crea o atmosferă electrică pe mainstage. Tot vineri, 28 iunie, pe scena principală de pe Stadionul Ion Oblemenco vor urca șiAndiaDavid Ciente și StefaniaThe Motans împreună cu Orchestra Operei Române Craiova vor prezenta proiectul artistic The Motans Symphonic, creat special pentru Festivalul IntenCity, iar Vanotek și Kiss FM vor completa lineup-ul primei seri de festival.

29 iunie, zi dedicată muzicii balcanice

În seara de 29 iunie, dedicată muzicii balcanice, publicul va dansa pe hiturile renumitei interprete Helena Paparizou, solista care a adus primul trofeu Eurovision în Grecia. Spectatorii nu vor putea rezista unei serii de concerte pe ritmuri frenetice, pe mainstage fiind așteptați Damian Drăghici & BrothersDubioza Kolektiv, Kočani OrkestarOmar ArnaoutOrchestra Tharmis și Kiss FM.

Pe 30 iunie va fi celebrul duo Dimitri Vegas & Like Mike

Duminică, 30 iunie, celebrul duo Dimitri Vegas & Like Mike va oferi un show de neratat pe scena principală, iar atmosfera memorabilă a ultimei seri de festival va fi completată de Connect-RGianluca Vacchi și Subcarpați. O experiență muzicală care nu poate fi ratată este cea oferită de Y do I împreună cu Opera Română Craiova, care vor prezenta un proiect unic, în care mixul renumitului duo va fuziona cu grandoarea uneia dintre cele mai apreciate lucrări din muzica cultă. Ca în fiecare seară de festival, Kiss FM va menține entuziasmul la cote înalte.

Vibe efervescent la Sala Polivalentă

Și la ediția din acest an atmosfera se anunță efervescentă la scena din Sala Polivalentă. La Craiova sunt așteptați zeci de artiști din industria muzicală din România, dar și nume internaționale.

Vineri se va dansa până la primele ore ale dimineții cu AddytzuBen GoavBygaConstanza PuchetaCTCGabrianHvndsTomi & Kesh și Vlad Flueraru.

În a doua zi de festival pe scena de la Sala Polivalentă urmează show-urile oferite de Holy MollyJBLKLoraM.G.L.Pascal JuniorSllash & DoppeSpeak și Ve.Re b2b Liviu Nina, iar seturile și ritmurile dinamice continuă duminică, 30 iunie, când pe scenă vor urca AeroBad and BoujeeChicks Luv UsEdw4rdHobbitIanMary MeskMinionu’Petre Stefan și Zo.

Pentru ediția de anul acesta sunt pregătite noi surprize, genuri muzicale și activități pentru spectatori, iar scena va include elemente de butaforie impresionante. Unul dintre cele mai importante festivaluri din România, IntenCity aduce împreună stiluri emblematice de muzică, într-o experiență cu adevărat unică.

Biletele și abonamentele pentru cele trei zile de festival pot fi achiziționate de pe https://iticket.ro/event/intencity-2024 și de la agenția Operei Române Craiova de la Sala Polivalentă din Craiova.

Începând din 16 mai, abonamentele acces general au prețul de 200 de lei. Pentru cei care doresc să se bucure de muzică în condiții VIP, prețul abonamentului este 700 de lei. Biletele pentru o zi de festival pot fi achiziționate cu 80 de lei.

 

 

 

sursa: www.gds.ro

Corvinul Hunedoara (Liga 2) s-a autodepășit și a câștigat Cupa României, în dauna formației de primă ligă Oțelul Galați.

În finala disputată la Sibiu, scorul a fost egal după cele 90 de minute, scor 2-2. Pentru hunedoreni au marcat Coman (’38) și Manolache (’74), gălățenii replicând prin Rusevic (’27, ’58 – penalti). Egalitatea a persistat și după cele două reprize suplimentare, astfel că s-a trecut la executarea loviturilor de departajare, unde Corvinul s-a impus cu 3-2. Învingătorii au marcat prin Manolache, Bradu și Herghelegiu, în timp ce Coman și Pîrvulescu au ratat. Din tabăra moldovenilor au reușit să înscrie Cisotti și Gomes Silva, în timp ce Gaitan, Lameira și Ghiocel au ratat.

Corvinul Hunedoara: Lefter – Iacob, Lică (’90+2, Chindriș), Manolache, Velisar – Bradu, Hrezdac (’119, Hergheligiu) – Lupu, Neacșa (’88, I. Pop), Pîrvulescu – Coman. Antrenor: Florin Maxim.

Oțelul Galați: Pap – Zhelev, Yabre (’119, Ghiocel), Cisse, G. Silva – Cisotti, Zivulic, Lameira – M. Ferreira (’76, Malle), Rusevic (’76, Gaitan), Bodișteanu (’66, Tănasă). Antrenor: Dorinel Munteanu.

Florin Maxim: „Şansa a fost de partea noastră“

Antrenorul echipei Corvinul Hunedoara, Florin Maxim, a afirmat că jucătorii săi au avut şansa de partea lor la executarea loviturilor de departajare.

„Am crezut de când a început competiţia, pentru că ăsta era singurul trofeu pe care puteam pune mâna. Am simţit o energie pe parcursul acestei competiţii, că este momentul nostru. Nu a fost simplu, absolut cu toate echipele pe care le-am întâlnit. A fost o presiune pe noi, şi pe mine şi pe jucători, ne-am dorit să nu ne pierdem echilibrul. Aceste momente aşa se câştigă, să treci peste momentele grele şi să câştigi. Astăzi şansa a fost de partea noastră. Trebuie să învăţăm şi din fotbalul mare, să ne uităm şi la Real Madrid cum suferă până în ultimul minut ca să câştige. Şi asta pentru că au susţinere să câştige în orice moment“, a declarat Maxim, la Digi Sport.

În vederea participării în Europa League, tehnicianul a spus că a făcut deja o listă cu jucători pe care şi-ar dori să îi transfere pentru a întări echipa.

„Ne-am şi gândit la o listă cu jucătorii pe care îi putem aduce, pentru că nu avem un buget foarte mare pentru cupele europene. Mai vin ceva din partea UEFA, chiar m-am gândit la această listă şi sper să o putem completa. Este frumos. Ştim că nu putem să întindem plapuma prea mult, mai ales că anul viitor va începe şi construcţia stadionului“, a spus Maxim.

Dorinel Munteanu: „Îmi asum înfrângerea“

De partea cealaltă, tehnicianul Oţelului Galaţi, Dorinel Munteanu, a declarat că îşi asumă înfrângerea din finala Cupei.

„Câştigătoarea consider că este meritată, chiar dacă a fost la loviturile de departajare. Noi nu am reuşit să gestionăm cele două momente când am condus pe tabelă. Am făcut nişte greşeli individuale… Sunt responsabil de ceea ce s-a întâmplat, pentru că eu am ales cei 5 jucători care să execute penaltiurile. Am avut mare încredere în ei. Aşa că îmi asum această înfrângere din finală. Nu am simţit nicio presiune, eram conştienţi toţi că meciul va fi greu. Repet, Corvinul a câştigat meritat pentru că s-a impus la loviturile de departajare. Este o seară tristă pentru mine, pentru Oţelul Galaţi, pentru oraş“, a spus „Neamţul“.

 

 

 

sursa: www.gds.ro

Începând de astăzi, 16 mai, timp de 10 zile, Craiova devine centrul de gravitaţie al teatrului de pe mapamond. Festivalul Internaţional Shakespeare promite cea mai grandioasă ediţie de până acum, la 30 de ani de la prima, cu peste 300 de spectacole de teatru de talie mondială, concerte, parade, ateliere, lansări de carte, instalații, călătorii VR, care vor împânzi întreg orașul Craiova și împrejurimile. Manifestările sunt programate atât în spații convenționale, dar și în cele mai inedite și neașteptate locuri.

La festival vor fi prezenţi şi ambasadorii Georgiei, Republicii Azerbaidjan, Chinei, Marii Britanii, Spaniei şi Japoniei.

Concert Tiger Lillies cu acces gratuit, în centrul oraşului

Joi, 16 mai, la ora 18:00, deschiderea oficială a festivalului are loc în foaierul Teatrului Național Marin Sorescu. De la ora 19:00, la sala Amza Pellea, se va juca spectacolul Furtuna, în regia lui Robert Wilson, unul dintre cei mai mari regizori de teatru din lume, o producție a Teatrului Național Ivan Vazov, Bulgaria.
La 20:30, faimoșii The Tiger Lilies vor susține un concert în Piața William Shakespeare, cu acces liber.

De la ora 22:00, trupa Woods of Birnam, proiectul muzical al lui Christian Friedel, actorul principal din filmul de Oscar The Zone of Interest, va deschide, cu Macbeth in Concert, seria de concerte și evenimente de la Shakespeare Village (Hipodrom).

Sălile de spectacol și spațiile indoor vor găzdui spectacole, expoziții, ateliere și lansări de carte, în timp ce piețele, parcurile şi străzile vor prilejui întâlniri-surpriză cu spectacole și performance-uri, concerte, instalații pop-up în aer liber, la care publicul este invitat să contribuie.

Concerte zilnic, pe Hipodrom, la Shakespeare Village

Shakespeare Village, un sat britanic de la 1600, construit de la zero, pe Hipodromul Craiova, va fi locul de desfășurare a zeci de concerte și spectacole, iar Promenada Craiova va găzdui cubul imersiv Shakespeare Dimensions, o promisiune a universului shakespearian în VR.

În satul lui Shakespeare de pe Hipodrom, după deschiderea din 16 mai, făcută de Woods of Birnam, concertele vor continua în fiecare zi a festivalului. Pe scenă vor urca trupe precum Carla’s Dreams (17 mai), Byron (18 mai), om la lună (19 mai) Bălănescu Trio, Marea Britanie (20 mai), Vița de Vie (21 mai), Jarl Flamar, Franța (23 mai), Robin and the Backstabbers (24 mai), Timpuri Noi (25 mai) sau Vama (26 mai), dar și trupe și DJ locali.

Shakespeare Village va fi, de asemenea, scena de desfășurare a zeci de alte evenimente și spectacole de teatru. Accesul în prima zi este gratuit, iar pentru zilele următoare se achiziționează bilete pe zile, la un preţ de 34 de lei, care oferă acces la toate evenimentele și concertele din ziua respectivă.

Pe lângă evenimentele din Shakespeare Village, secțiunea de concerte a Festivalului Internațional Shakespeare va cuprinde o seară specială: miercuri, 22 mai, concertele și petrecerea se mută pe dealul Bucovăț, pentru o seară specială: Panoramic Night. Pe scena de la Zion Gardens vor urca trupele Gândul Mâței și Alternosfera, urmate de un DJ set semnat de Andrei YC.

Monştri sacri ai scenei teatrale, la Craiova

Nume dintre cele mai mari, din lumea creatorilor internaționali de teatru și spectacol, se regăsesc în programul festivalului: Robert Wilson, Peter Brook, Declan Donnellan, Robert Lepage, Philip Parr, Jesus Herrera, Christian Friedel și mulți alții.
Spectacolele indoor se vor desfăşura la Teatrul Naţional, Teatrul Colibri, Casa Studenţilor, Ramada Hall sau Tipografia Hub.

Calendarul principalelor spectacole de teatru

Printre producţiile de neratat se numără Regele Lear – Wing Theatre Studio, Hong Kong (17 mai), Richard II, regia Kochi Yamat, G. Garage Shakespeare – Do Company, Japonia (18 mai), Hamlet, regia Declan Donnellan, Teatrul Național Marin Sorescu, Craiova (18 și 19 mai), Feast: a Play in One Cooking, regia Philip Parr, Parrabbola, Marea Britanie (19 și 20 mai), Hamlet, Abrahamse & Meyer Production, Africa de Sud (20 mai), Scorpia neîmblânzită, regia Leta Popescu, Teatrul Național Cluj, (20 mai), Que Con Quique Quinto?, regia Andres Carreno, Efe Tres Teatro, Mexic (21 mai), Regele Lear, regia Mihai Țărnă, Teatrul Eugene Ionesco, Chișinău (21 mai).

Alte montări cu ecou internaţional sunt Proiectul Furtuna, regia Peter Brook & Marie-Helene Estienne, Franța (21 mai), A douăsprezecea noapte, regia Andrei Șerban, Teatrul de Stat Constanța (22 mai), Hamlet – Dansul melancolicului, Jesus Herrera Flamenco Ballet, Spania (22 mai), Visul unei nopți de vară, regia Kelly Hunter, Marea Britanie (23 mai), Cum vă place (Sensing Shakespeare), regia Radu Popescu, Teatrul Apropo (24 mai), A douăsprezecea noapte sau noaptea magilor, regia Alexandru Mâzgăreanu, Teatrul Nottara (24 mai), Romeo și Julieta, regia Rostyslav Derzhypilskyi, Ucraina (26 mai), Hamlet, Prințul Danemarcei, regia Robert Lepage, Ex Machina, Canada (25 și 26 mai).

Ediţia din acest an a Festivalului Shakespeare este de departe cea mai complexă de până acum. Craiova urmează să fie acaparată în iureşul a peste 100 de spectacole în aer liber, cărora li se adaugă peste 50 de performance-uri Pop-Up Shakespeare. La fiecare pas, pe străzi, în piețe, în parcuri, pe alei de blocuri, oamenii vor găsi instalații, parade, spectacole de improvizație și scene faimoase din opera lui William Shakespeare.

De asemenea, un cubul imersiv Shakespeare Dimensions va fi accesibil la Promenada Craiova și va putea fi experimentat în perioada 17 – 26 mai. Accesul va fi gratuit.

UNATC se alătură Festivalului Shakespeare

Anul acesta, Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București se alătură Festivalului Internațional Shakespeare cu o secțiune specială – „UNATC Fringe – Shakespeare Unleashes Students”. Astfel, festivalul câștigă, pe lângă dimensiunea creativă, una educativă. Conceptul „UNATC Fringe – Shakespeare Unleashes Students” este centrat pe dorința de a readuce creațiile și universul lui William Shakespeare cât mai aproape de comunitate, prin ochii și sensibilitatea tinerei generații.

În 22 de locații răspândite în tot orașul Craiova, de-a lungul a 106 evenimente, 450 de studenți vor prezenta publicului spectacole, proiecții de filme, ateliere în școli și licee, parade de stradă, expoziții și dezbateri.
Programul Festivalului Internațional Shakespeare poate fi consultat pe shakespearefestival.online, iar biletele pot fi achiziționate atât online, cât și la agenția de bilete a Teatrului Național „Marin Sorescu”, Craiova.

 

 

 

sursa: www.gds.ro

Universitatea din Craiova organizează vineri 17 mai 2024, cea de-a V-a ediție a Jobs4IT. Companii de top din industria digitală vor avea amenajate standuri la eveniment. Câteva sute de internship-uri, locuri de muncă sau stagii de practică vor fi puse la dispoziția studenților și absolvenților Universității din Craiova. Târgul de job-uri se va desfășura în intervalul 10:00 - 16:00, în holul central al UCV (str. A. I. Cuza, nr. 13). Partenerii tradiționali ai Universității din Craiova și-au anunțat prezența la acest eveniment (în ordine alfabetică): * Adecco * BCR Erste Bank - George App * Caphyon Craiova, * Code School Clubs, * Continental Craiova / Sibiu, * CS România (Sopra Steria Group), * Forvia Hella Craiova, * Kautex România, * Logiscool Craiova, * Netrom Software Craiova, * Operative Craiova, * Pirelli IT Slatina, * Prysmian IT Slatina, * Quest Global Craiova, * RoWeb Craiova, * Encora Craiova (ex-Softelligence), * Sugar CRM Craiova, * Syncro Soft Craiova. Evenimentul este organizat de Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică, împreună cu Facultatea de Științe, Departamentul Informatică, și a fost gândit pentru a conecta companii vizionare din IT cu cei mai buni studenți și absolvenți ai UCV.

Astăzi, 10.04.2024, Radio Campus Craiova a fost unul dintre organizatorii Training-ul de Prim-Ajutor, alături de Asociația Studenților Agronomi din Craiova, Asociația Studenților la Drept din Universitatea din Craiova, Organizația Studenților Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică, Asociația Studenților Facultății de Științe Sociale din Craiova și Asociația Studenților Facultății de Științe din Universitatea din Craiova . Scopul principal al proiectului a fost responsabilizarea studenților Universității din Craiova, prin însușirea cunoștiințelor privind efectuarea manevrelor de prim-ajutor în situațiile de urgență.

WhatsApp Image 2024 04 10 at 14.55.27

Le mulțumim partenerilor noștri de la ISU și CCS Craiova pentru deschidere și pentru tot sprijinul acordat în derularea proiectului. Suntem mândrii de studenții noștri de azi, adulții responsabili de mâine!

 

WhatsApp Image 2024 04 10 at 14.55.28

 

WhatsApp Image 2024 04 10 at 14.56.05

Vineri, 29 Martie 2024 10:13

Cum va fi vremea în aprilie

Cum va fi vremea în aprilie ne-au transmis meteorologii, care au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, 1 – 29 aprilie. Potrivit specialiștilor, ziua de 1 aprilie aduce vara în România. Vremea va fi deosebit de caldă în aproape toatã ţara, astfel că valorile termice vor fi cu 12…15 grade peste normalul perioadei din calendar.

De marți înnorãrile se vor accentua în jumãtatea vesticã a ţãrii, unde pe arii extinse vor fi averse însemnate cantitativ, iar la munte va fi lapoviţã sau mãzãriche, însoţite pe alocuri de descãrcãri electrice. Ploile vor fi însoțite de intensificãri ale vântului, iar temperaturile vor fi în ușoară scădere”, au explicat specialiştii ANM. 

Săptămâna 1 – 8 aprilie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cu excepția regiunilor nord-vestice, unde cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în sud-vestul teritoriului.

Săptămâna 8 – 15 aprilie 2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 15 – 22 aprilie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar, în cea mai mare parte a țării

Săptămâna 22 – 29 aprilie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

 

 

 

 

 

Sursa: www.gds.ro

Irina Begu, revenită în circuitul profesionist după aproape şapte luni de absenţă, s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Antalya (Turcia). Ea a dispus de croata Tara Wurth cu 7-5, 6-2, după o oră şi 33 de minute.

În primul set, Wurth (21 ani, 493 WTA) a condus cu 5-3, dar Begu s-a mobilizat şi a câştigat cu 7-5, după patru game-uri consecutive. Românca a dominat actul secund, pe care l-a început cu 3-0.

Begu şi-a asigurat un cec de 3.475 de dolari şi 27 de puncte WTA.

În sferturi, Irina Begu o va înfrunta pe slovena Polona Hercog (33 ani, 213 WTA). Românca a învins-o în toate cele patru confruntări anterioare. Ultimul duel a avut loc în optimi la Cleveland, în 2021, când românca s-a impus cu 7-6 (7/5), 7-5.

 

 

 

sursa: www.gds.ro

David JP Phillips va participa, în Aula „Mihai I al României”, la o întâlnire cu studenții UCV. Evenimentul va avea loc la data de 28 martie, ora 12:00.

David JP Phillips are o experiență de peste 20 de ani în public speaking, iar TED Talk-urile sale au strâns peste 11 milioane de vizualizări.El a fost nominalizat, pe poziția a 13-a, în Top Global Gurus al celor mai importanți 30 de speakeri în comunicare.

Universitatea din Craiova este partener al IQ Digital Summit, primul eveniment tech internațional din regiune.

David JP Phillips va participa, în Aula „Mihai I al României”, la o întâlnire cu studenții UCV. Evenimentul va avea loc la data de 28 martie, ora 12:00.

David JP Phillips are o experiență de peste 20 de ani în public speaking, iar TED Talk-urile sale au strâns peste 11 milioane de vizualizări.El a fost nominalizat, pe poziția a 13-a, în Top Global Gurus al celor mai importanți 30 de speakeri în comunicare.

Universitatea din Craiova este partener al IQ Digital Summit, primul eveniment tech internațional din regiune.

David JP Phillips va participa, în Aula „Mihai I al României”, la o întâlnire cu studenții UCV. Evenimentul va avea loc la data de 28 martie, ora 12:00.

David JP Phillips are o experiență de peste 20 de ani în public speaking, iar TED Talk-urile sale au strâns peste 11 milioane de vizualizări.El a fost nominalizat, pe poziția a 13-a, în Top Global Gurus al celor mai importanți 30 de speakeri în comunicare.

Universitatea din Craiova este partener al IQ Digital Summit, primul eveniment tech internațional din regiune.

Pagina 1 din 235