Mereu printre studenti
Luni, 28 Ianuarie 2019 15:23

Craiova devine primul oraș care oferă transport gratuit pentru elevi!

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prima rundă de discuții între inițiatorii proiectului și autoritățile locale s-a consumat. Scopul comun: transport gratuit pentru elevi.

Consiliul Județean al Elevilor a început din decembrie să strângă semnături pentru transport gratuit pentru elevi în Craiova. Pasul imediat următor: discuții cu autoritățile locale pentru a pune în aplicare proiectul. Întâlnirea dintre reprezentanții Consiliului și conducătorii orașului Mihail Genoiu, Sorin Manda și Stelian Bărăgan a avut loc astăzi. Și avem informații că s-a bătut palma la final. Iar transportul va fi gratuit pentru elevi imediat ce se va aproba bugetul pe anul 2019.

Transport gratuit pentru elevi, imediat ce se voteaza bugetul pe 2019

„După săptămâni la rând dedicate procesului de organizare și desfășurare a demersului, acesta capătă fond. În lumina evenimentelor recente însă, ținem să facem o serie de precizări: inițiativa și campania aferentă intitulată „Vrem gratuitate, nu transport în RATe!” aparțin exclusiv Consiliului Județean al Elevilor Dolj. Ne poziționăm ferm ca fiind independenți de grupările din sfera politicului și refuzăm asocierea cu acestea, acțiunile noastre având caracter nepartizan. Ideea și eforturile depuse în scopul materializării sale au izvorât strict din necesitatea celor pe care îi reprezentăm: elevii, viitorul societății, asupra cărora ar trebui să se concentreze realmente atenția comunității locale. Solicităm public ca desfășurarea și rezultatul campaniei să nu fie eclipsate de mișcări politice de natură să atragă capital de imagine și insistăm asupra tratării corespunzătoare a nevoilor stringente ale elevilor”, a spus Andra Ion, președinta Elevilor, potrivit RealitateadeCraiova.net.

După discuții, viceprimarul Stelian Bărăgan a scris: „Pași concreți în vederea realizării proiectului propus de către Consiliul Județean al Elevilor. Urmează să finalizăm procedurile prin care elevii să beneficieze de gratuitate la mijloacele de transport în comun. Administrația locală din Craiova realizează demersuri în vederea implementării proiectului, spre deosebire de alții care doar își asumă acest proiect, fără a contribui cu ceva la realizarea acestuia”.

Sursa.www.radiooltenia.ro

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.