Mereu printre studenti
Adda

Adda

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Astăzi începe  „Live Music Summer Camp Brezoi 2021”, eveniment ce se va desfășura până pe 5 septembrie, în fiecare weekend,  între orele 17.00-24.00, în Baza Sportivă, din orașul Brezoi, județul Vâlcea. Accesul va fi permis pe bază de bilete sau abonamente, cu respectarea măsurilor sanitare, stabilite de organizator, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Sursa: www.radiooltenia.ro 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt face, în această perioadă, înscrieri, pentru o nouă etapă a campaniei de recrutare a voluntarilor „Salvator din pasiune”. Persoanele interesate se pot înscrie, până pe data de 5 iulie.
Cursurile se vor desfășura timp de cinci weekend-uri, începând cu data de 10 iulie 2021. Voluntarii vor învăța și vor utiliza noţiunile de bază în acordarea primului ajutor calificat, se vor implica în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv și vor putea participa la misiunile de intervenție.

Sursa: www.radiooltenia.ro 

Evenimentul „Craiova se îmbracă în ie”, aflat la cea dea VII-aedițieorganizat, pe 24 iunie, de Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”, în parteneriat cu Muzeul Olteniei, se va desfășua în Parcul Nicolae Romanescu, între orele 12.00 – 21.00. Potrivit programului, în Zona Foișor, va fi creată „Aleea Oltenească”, ce va cuprinde expoziție de costume populare, din cele cinci județe ale Olteniei, aflate în patrimoniul Secției de Etnografie a Muzeului Olteniei, dar și din colecțiile particulare ale soliștilor Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”. Tot în această zonă, vor fi organizate ateliere interactive demonstrative, în centrul atenției fiind meșteri populari, din toate județele Olteniei. La ora 18.30, la Teatrul de Vară, va avea loc spectacolul „Iote vara oltenească”.

afis ie

 

Sursa: www.radiooltenia.ro 

Colectarea feedbackului de la elevi, obligatorie pentru profesori, să fie făcută electronic, recomandă Ministerul Educației într-o adresă trimisă inspectoratelor școlare, obținută de Edupedu.ro.

Instituția recomandă ca procedura să fie făcută prin aplicații „deja existente”, enumerând două dintre acestea, Google Docs și Teleskop.

Colectarea poate fi făcută fie în ultima săptămână din acest semestru, fie la toamnă, în săptămâna 13-18 septembrie, în situații excepționale, se mai arată în documentul citat.

„Ținând cont de prevederile ordinului ministrului educației nr. 3.864 / 2021 pentru aprobarea metodologiei de acordare a feedbackului pentru activitatea de învățare, predare și evaluare în învățământul preuniversitar, vă transmitem următoarele:

  • Colectarea datelor se va face, de regulă, în ultima săptămână de școală din fiecare semestru. În situații excepționale ce țin de contextul actual al pandemiei, colectarea datelor pentru semestrul în curs se poate face și în prima săptămână din semestrul I al anului școlar 2021-2022.
  • Recomandăm ca formularele să fie completate de către elevi în format electronic, pe una dintre platformele sau aplicațiile electronice educaționale deja existente (Google Docs, Teleskop etc.)
  • Cadrele didactice au posibilitatea de a îmbunătății formularul cu întrebări relevante pentru condițiile specifice în care își desfășoară activitatea.
  • Chestionarul se poate aplica și tradus în limbile minorităților naționale.

Adresa 80RS15.06.2021 feedback

Amintim că fișa de feedback și metodologia de acordarea acestuia au fost publicate în Monitorul Oficial pe 8 iunie și intră în vigoare de la data publicării, potrivit ordinului de ministru nr. 3.864/2021. Prevederile se aplică și pentru acest final de semestru, în document nefiind nicio precizare despre faptul că s-ar aplica de la începutul anului școlar viitor sau vreun alt reper temporal. Prin metodologie, profesorii sunt obligați să colecteze feedback de la elevi despre activitatea de predare-învățare-evaluare, iar elevii pot completa documentul opțional.

Pe 20 aprilie secretarul de stat din Ministerul Educației, Radu Szekely scria pe contul său de Facebook că „în acest semestru Ministerul va propune implementarea metodologiei doar în școlile care doresc aplicarea chestionarului, urmând ca generalizarea procesului să aibă loc din anul școlar următor, ținând cont de feedback-ul rezultat din această pilotare”.

Recent, Edupedu.ro a scris despre aplicația online Teleskop, specializată în preluarea feedback-ului, care a fost pusă gratuit la dispoziția școlilor și profesorilor care vor să preia feedback-ul elevilor din clasele V-XII despre activitatea cadrelor didactice, prin formularul Ministerului Educației, la finalul acestui semestru, anunță fondatorii aplicației.

Sursa: cvlpress.ro 

The University of Macerata, Italy, launches the new Call for Proposals for the UNIMC-MGIMO DOUBLE MASTER’S DEGREE PROGRAMME a.y. 2021/2022 promoted by the Department of Political Science, Communication and International Relations of our university.

The call is aimed atadmitting students for the curriculum in International Relations "INTERNATIONAL POLICY AND ECONOMIC RELATIONS (IPER)" of the University of Macerata (Italy) and IN INTERNATIONAL PUBLIC AND BUSINESS ADMINISTRATION (IPBA) of the State Institute of International Relations of Moscow (Russia) - academic year 2021/2022

Applications form must be submitted by 12.00 P.M. (NOON), JULY 12th 2021.

We invite you to have a look at our website and get to know more about the UNIMC-MGIMO DOUBLE MASTER’S DEGREE PROGRAMME a.y. 2021/2022

·   https://ir.unimc.it/site-news/call-for-applications-unimc-mgimo-double-master2019s-degree-programme-a.y.-2021-2022

·   https://ir.unimc.it/courses/double-degree-with-mgimo-moscow-russia

CONTACT AND FURTHER INFORMATION:

Prof. Benedetta Giovanola (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.), Coordinator of Double Degree

Dott. Vittorio Carloni (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.), Office of Department – SPOCRI

   - Dott.ssa Giuliana Carassai (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.), Office Department – SPOCRI

Meteorologii au transmis un cod portocaliu de ploi și unul galben de ploi și instabilitate atmosferică, valabile până sâmbătă, ora 23:00, în aproximativ trei sferturi din țară.

Potrivit codului portocaliu, în județele Bacău, Galați, Vrancea, Brăila, Ialomița, Călărași, Buzău, Prahova și în zona de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Brașov și Covasna va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp.

Ploi abundente vor fi pe spații mici și în celelalte județe din Muntenia și Moldova.

De asemenea, codul galben avertizează că, în Muntenia, Moldova, Oltenia și în Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică.

Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri și în celelalte regiuni. Vremea se va menține în general instabilă până la începutul săptămânii viitoare.

Sursa: www.gds.ro 

Cadrele didactice şi personalul didactic auxiliar s-au înscris în această perioadă la concursul pentru gradaţie de merit, în urma căruia se acordă un spor de 25% la salariu timp de cinci ani. Banii se acordă pentru o perioadă de cinci ani. La acest concurs pot aplica cei care au o vechime de minimum cinci ani. Directorii de şcoli şi grădiniţe pot opt opta să candideze fie în calitatea de manager, fie în calitatea de profesor. Potrivit inspectorului şcolar general adjunct, Mihaela Jianu, rezultatele se vor afişa pe 23 iunie. Astăzi este ultima zi în care se depun contestaţii.

În Dolj, pentru concursul de gradaţie de merit s-au înscris 281 de angajaţi din grădiniţe şi şcoli dintre care 244 sunt cadre didactice, iar 37 de candidaţi sunt personal didactic auxiliar. Şi în acest an, cei mai mulţi candidaţi sunt educatoare şi învăţători. Au intrat în această competiţie 47 de educatoare şi 40 de învăţători. Sunt 20 de profesori de limba şi literatura română şi şi 18 directori.


„Au fost depuse 281 de dosare pentru gradaţie de merit. Condiţia pentru a participa la concurs a fost să aibă minim cinci ani vechime, iar pentru a primi gradaţie de merit, candidaţii trebuie să obţină la evaluare minimum 75 de puncte . Pentru personalul didactic auxiliar, evaluarea s-a făcut conform unei proceduri specifice, elaborate la nivelul fiecărui inspectorat şcolar. Marţi au fost afişate punctajele după evaluare. În perioada 16 iunie- 18 iunie se depun contestaţiile care se vor rezolva pe 23 iunie. Până pe data de 9 august este termenul pentru emiterea ordinului de ministru cu personalul care va beneficia de gradaţie de merit începând cu data de 1 septembrie 2021”, a precizat inspectorul şcolar general adjunct, Mihaela Jianu.

Metodologia nu s-a schimbat dar sunt mai puţini candidaţi

Potrivit inspectorilor şcolari anul acesta nu au intervenit modificări în privinţa metodologiei de concurs pentru acordarea gradaţiei de merit. Gradaţia de merit se acordă pentru activitatea didactică cuantificată în rezultatele elevilor, pentru inovarea didactică în pregătirea preşcolarilor şi a elevilor cu performanţe la concursurile şi olimpiadele şcolare începând cu etapa judeţeană până la cea internaţională.


O altă componentă este prevenirea şi combaterea abandonului şcolar şi a părăsirii timpurii a şcolii, integrarea copiilor cu cerinţe educaţionale speciale, progrese şcolare ale elevilor cu risc de abandon, iniţierea şi managementul unor proiecte şcolare care au condus la consolidarea culturii şcolare, centrate pe progres, cooperarea şi incluziune. Este evaluată activitatea aferentă perioadei 1 septembrie 2015- 31 august 2020.
Metodologia prevede ca gradația de merit se acordă pentru 16% din personalul didactic de predare, conducere și control și 16% pentru personalul didactic auxiliar existent în februarie 2020 și scăzând pe cei care au primit acest drept.


Anul trecut la nivelul judeţului Dolj au fost acordate 230 de gradaţii de merit, fiind depuse 310 candidaturi pentru învăţământul civil. Dintre aceștia, la dascăli s-au dat 204 gradații de merit. Comparativ cu anul trecut, anul acesta sunt cu 29 de candidaţi mai puţini.

Sursa: www.gds.ro 

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a hotărât, în 1994, marcarea în fiecare an la 17 iunie a Zilei mondiale pentru combaterea deşertificării şi a secetei.

Ziua mondială pentru combaterea deşertificării şi a secetei 2021 va avea ca obiectiv transformarea terenurilor degradate în terenuri sănătoase. 

Refacerea terenurilor degradate aduce creştere economică, creează locuri de muncă, măreşte veniturile şi creşte securitatea alimentară. Ajută la recuperarea biodiversităţii. Blochează emisiile de carbon care generează efectul de încălzire globală, încetinind schimbările climatice. De asemenea, poate diminua impactul schimbărilor climatice şi poate sprijini o redresare ecologică în urma pandemiei COVID-19.

Pentru a răspunde unei cereri tot mai mari de alimente, materii prime, autostrăzi şi case, aproape trei sferturi din suprafaţa pământului a fost modificată de oameni. Evitarea, încetinirea şi inversarea pierderii terenurilor productive şi a ecosistemelor naturale este urgentă şi importantă pentru o recuperare rapidă în urma pandemiei şi pentru garantarea supravieţuirii pe termen lung a oamenilor şi a planetei.

Potrivit ONU, deşertificarea este fenomenul care afectează terenurile în zone aride, semiaride şi uscate. Este cauzată în principal de activităţile umane şi de variaţiile climatice. Deşertificarea nu se referă la extinderea deşerturilor existente. Aceasta se întâmplă deoarece ecosistemele uscate, care acoperă mai mult de o treime din suprafaţa globului, sunt extrem de vulnerabile la supraexploatarea şi utilizarea inadecvată a terenurilor. Sărăcia, instabilitatea politică, despăduririle, supraaglomerarea şi practicile de irigare necorespunzătoare pot submina productivitatea terenului.

Ziua mondială de combatere a deşertificării şi secetei este marcată în fiecare an în vederea promovării eforturilor internaţionale de combatere a deşertificării, pentru conştientizarea publică. De asemenea, marcarea acestei zile este un bun prilej pentru a reaminti tuturor că neutralizarea degradării terenurilor este realizabilă prin rezolvarea problemelor, implicarea puternică a comunităţii şi cooperarea la toate nivelurile.

Problema necesită şi mai multă atenţie în prezent. Când terenul se degradează şi nu mai este productiv, spaţiile naturale se deteriorează şi se transformă. Astfel, emisiile de gaze cu efect de seră cresc şi biodiversitatea scade. De asemenea, înseamnă că există mai puţine spaţii sălbatice pentru tamponarea zoonozelor, cum ar fi COVID-19, arată ONU.

Prin urmare, Convenţia pentru combaterea deşertificării (UNCCD) face apel la toţi membrii comunităţii globale să trateze pământul ca pe un capital natural limitat şi preţios, să acorde prioritate sănătăţii sale în redresarea în urma pandemiei şi să facă eforturi pentru refacerea terenurilor în timpul Deceniului ONU privind restaurarea ecosistemelor 2021-2030.

* Adunarea Generală a ONU a adoptat Convenţia pentru combaterea deşertificării (UNCCD) la 17 iunie 1994.

UNCCD abordează în special zonele sub-umede aride, semiaride şi uscate, cunoscute sub numele de zonele uscate, unde se găsesc unele dintre cele mai vulnerabile ecosisteme. Un număr de 195 de părţi ale Convenţiei colaborează pentru a îmbunătăţi condiţiile de viaţă pentru persoanele din zonele uscate, pentru a menţine şi a restabili productivitatea solului şi pentru a atenua efectele secetei. UNCCD se angajează în mod special să adopte o abordare de jos în sus, încurajând participarea localnicilor la combaterea deşertificării şi a degradării terenurilor, potrivit ONU.

Dat fiind că dinamica terenului, a climei şi a biodiversităţii este strâns legată, UNCCD colaborează îndeaproape cu celelalte două convenţii de la Rio; Convenţia privind diversitatea biologică (CBD) şi Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite privind schimbările climatice (CCONUSC), pentru a răspunde acestor provocări complexe printr-o abordare integrată şi o utilizare cât mai bună a resurselor naturale.

În 2020, marcarea Zilei mondiale pentru combaterea deşertificării şi a secetei s-a axat pe schimbarea atitudinilor publice faţă de principala cauză a deşertificării şi degradării terenurilor - producţia şi consumul neîntrerupt.

Sursa: www.agerpres.ro 

Fast & Furious 9 3D / Furios și iute 9 Avanpremiera

Regia: Justin Lin

Cu: Charlize Theron, Vin Diesel, John Cena, Helen Mirren, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster

Gen Film: Actiune, Aventuri, Crima, Thriller

Durată: 146 min

Rating: AP 12

Dom Toretto duce o viață liniștită alături de Letty și fiul său, micuțul Brian, cu toate că pericolul planează întotdeauna asupra orizontului lor pașnic. De data aceasta, această amenințare îl va forța pe Dom să-și înfrunte greșelile trecutului, pentru a-i putea salva pe cei pe care îi iubește cel mai mult. Echipajul său se reunește pentru a opri un complot periculos condus de cel mai priceput asasin și șofer profesionist pe care l-au întâlnit vreodată: un bărbat care se întâmplă să fie și fratele abandonat al lui Dom, Jakob. Pe parcurs, vechi prietenii vor fi readuse la viață, vechi dușmani se vor întoarce, istoria va fi rescrisă, iar adevăratul sens al familiei va fi testat mai mult ca niciodată.

Miercuri, Joi 20:10; 20:30; 20:45; 21:15

Bigfoot Family 3D / Bigfoot Junior 2 Avanpremiera

Regia: Jeremy Degruson, Ben Stassen

Cu: Jules Medcraft, Kylian Trouillard, Alexis Victor, Marie Chevalot, Frederic Souterelle, Sébastien Desjours

Gen Film: Animatie, Familie

Durată: 93 min

Rating: AG

Bigfoot Junior revine cu noi aventuri!

Ne întoarcem la familia lui Adam, la câteva luni după aventurile uluitoare ale primului film. Bigfoot este acum faimos și dorește să se folosească de celebritate pentru a schimba lumea. Fiul său, însă, visează la o viață liniștită de familie și este dezamăgit de celebritatea și deciziile tătalui său, în timp ce încearcă să îmblânzească puterile incredibile pe care le-a moștenit. Consolarea îi vine de la menajeria nebună adăpostită sub acoperișul său.

Dublat: Miercuri, Joi 11:30; 12:15; 12:50

Raya and the Last Dragon 3D /Raya și ultimul dragon

Regia: Don Hall, Carlos López Estrada, Paul Briggs

Cu: Kelly Marie Tran, Awkwafina, Izaac Wang, Gemma Chan, Daniel Dae Kim

Gen Film: Actiune, Animatie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic

Durată: 119 min

Rating: AG

“Raya și ultimul dragon”, cel mai recent film de animație marca Disney spune povestea unei tinere războinice – Raya – care a pierdut tot ce conta în viață, dar are acum șansa de a recâștiga încrederea și a readuce paceaa și unitate în lumea pe care trebuie să o salveze de o forță malefică. Pentru a reuși în lupta cu răul pleacă în căutarea ultimului dragon legendar din tărâmul fantastic Kumandra sperând că super puterile lui îi vor fi de folos. Călătoria aceasta este nu numai o căutare, ci și o inițiere importantă.

Dublat: Vineri pana Marti 12:00; 12:45; 14:50; 15:45

Miercuri, Joi 11:50; 12:30; 17:20

Mortal Kombat

Regia: Simon McQuoid

Cu: Jessica McNamee, Hiroyuki Sanada, Josh Lawson, Joe Taslim, Tadanobu Asano, Ludi Lin, Mehcad Brooks

Gen Film: Actiune, Drama, SF, Thriller

Durată: 103 min

Rating: N 15

Scenariul, imaginat de Oren Uziel (Mortal Kombat: Legacy) și Dave Callaham (The Expendables), are în centru un bărbat aparent inofensiv, care își descoperă potențialul de luptător odată ce este prins într-o confruntare între luptătorii Pământului și monștrii din Outworld. Pentru a putea salva Pământul de la anihilarea totală, el trebuie să câștige turneul de arte marțiale cunoscut sub numele de Mortal Kombat.

Vineri pana Marti 17:45; 20:45; 21:30

Miercuri, Joi 18:00; 21:30

The Hitman’s Wife’s Bodyguard / Hitman’s Bodyguard 2: Nevasta asasinului

Regia: Patrick Hughes

Cu: Ryan Reynolds, Salma Hayek, Samuel L. Jackson, Antonio Banderas, Morgan Freeman

Gen Film: Actiune, Comedie, Thriller

Durată: 121 min

Rating: N15

Cel mai letal din lume cuplu ciudat – bodyguardul Michael Bryce (Ryan Reynolds) și asasinul Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) – se întorc cu o altă misiune care le pune viața în pericol. Tot fără licență, dar relaxat în concediu, Bryce este forțat să intre în acțiune de către soția și mai instabilă a lui Darius, infama escroacă internațională Sonia Kincaid (Salma Hayek). Astfel, Bryce e aruncat în haos de către periculoșii lui protejați, și trio-ul criminal intră într-un complot global pentru a descoperi rapid că ei sunt singurii care pot împiedica dezastrul total în Europa.

Vineri pana Marti 19:00; 20:15; 21:00

Miercuri, Joi 17:40; 21:00

The Unholy / Altarul

Regia: Evan Spiliotopoulos

Cu: Jeffrey Dean Morgan, Cary Elwes, William Sadler, Katie Aselton, Cricket Brown

Gen Film: Drama, Horror, Mister

Durată: 104 min

Rating: AP12

Gerry Fenn (Jeffrey Dean Morgan), un jurnalist căzut în dizgrație, devenit independent, care alimenta tabloidele cu povești despre fenomene supranaturale, este trimis să investigheze un fenomen ciudat dintr-o comunitate mică de fermieri. Sceptic din fire, Fenn respinge imediat incidentul ca fiind doar o altă poveste inofensivă. Dar, înainte să-l declare o farsă, Fenn vede o adolescentă surdă, Alice (Cricket Brown), șoptind lângă un stejar pietrificat din mijlocul unui câmp. Ceea ce urmează, spre stupefacția sa, este o serie de evenimente inexplicabile care îi convinge pe localnici că Alice face miracole.

Vineri pana Marti 18:15; 20:30; 21:15

Miercuri, Joi 17:00; 19:00

Godzilla vs. Kong

Regia: Adam Wingard

Cu: Millie Bobby Brown, Eiza González, Alexander Skarsgård, Rebecca Hall, Kyle Chandler, Kaylee Hottle, Danai Gurira

Gen Film: Actiune, Drama, SF, Thriller

Durată: 118 min

Rating: AP 12

Legendele se ciocnesc în „Godzilla vs. Kong”, în timp ce acești adversari mitici se întâlnesc într-o bătălie spectaculoasă pentru secole, cu soarta lumii atârnând în echilibru. Kong și protectorii săi întreprind o călătorie periculoasă pentru a-și găsi adevărata casă. Alături de ei se află și Jia, o tânără orfană cu care uriașa gorilă a format o legătură unică și puternică. Dar aceştia se găsesc în mod neașteptat în calea unei Godzilla furioase care distruge tot ce-i iese în cale. Ciocnirea epică dintre cei doi titani – instigată de forțe nevăzute – este doar începutul misterului care se află adânc în miezul Pământului.

Vineri pana Marti 14:25; 18:00

Miercuri, Joi 14:20; 18:30

A Quiet Place Part II Fără zgomot 2

Regia: John Krasinski

Cu: Cillian Murphy, Emily Blunt, Noah Jupe, Millicent Simmonds

Gen Film: Horror, Thriller

Durată: 102 min

Rating: N 15

Familia Abbott (Emily Blunt, Millicent Simmonds, Noah Jupe) și-a părăsit casa unde au avut loc tragicele evenimente, și este acum nevoită să înfrunte terorile lumii exterioare.

Mama și cei trei copii își continuă lupta pentru supraviețuire cu îndârjire, deși creaturile care vânează după zgomote nu mai sunt singurele pericole mortale care pândesc din întuneric…

Vineri pana Marti 16:50; 18:30

Miercuri pana Joi 16:45; 19:20

Peter Rabbit: The Runaway/Peter Iepuraşul: Fugit de acasă

Regia: Will Gluck

Cu: Margot Robbie, Elizabeth Debicki, Rose Byrne, Domhnall Gleeson, James Corden

Gen Film: Animatie, Aventuri, Comedie, Familie

Durată: 98 min

Rating: AG

Thomas și Bea sunt acum căsătoriți și trăiesc cu Peter și familia sa de iepuri. Plictisit de viața din grădină, Peter merge în marele oraș, unde întâlnește personaje umbrite și ajunge să creeze haos pentru întreaga familie.

Dublat: Vineri pana Marti 11:45; 13:00; 15:15

Miercuri, Joi 13:10; 15:15

Cruella

Regia: Craig Gillespie

Cu: Emma Stone, Emma Thompson

Gen Film: Actiune, Comedie, Crima

Durată: 139 min

Rating: AG

În Londra anilor 1970, o tânără creatoare de modă devine obsedată de pielea câinilor, în special de cea a dalmațienilor, până când devine, în cele din urmă, o legendă nemiloasă și terifiantă cunoscută sub numele de Cruella de Vil.

Vineri pana Marti 17:15; 20:00

Miercuri, Joi 15:30; 19:50

The Conjuring: The Devil Made Me Do It / Trăind printre demoni: E mâna diavolului

Regia: Michael Chaves

Cu: Vera Farmiga, Patrick Wilson

Gen Film: Horror, Mister, Thriller

Durată: 117 min

Rating: N 15

„Trăind printre demoni: E mâna diavolului” dezvăluie o poveste îngrozitoare de teroare, crimă si o forță malefică necunoscută, care îi șochează chiar și pe experimentații investigatori din viața reală, Ed și Lorraine Warren. Unul dintre cele mai senzaționale cazuri din dosarele lor, începe cu lupta pentru sufletul unui tânăr băiat și îi duce apoi dincolo de tot ce mai văzuseră până acum, pentru a marca primul caz din istoria Americii în care un suspect de crimă invoca posesia demonică ca strategie de apărare.

Vineri pana Marti 16:20; 18:45

Miercuri, Joi 16:00; 18:15

Tom and Jerry / Tom și Jerry

Regia: Tim Story

Cu: Chloë Grace Moretz, Michael Peña

Gen Film: Animatie, Aventuri, Comedie, Familie

Durată: 106 min

Rating: AG

Tom and Jerry, în regia lui Tim Story, începe când Jerry se mută în cel mai luxos hotel din New York în ajunul „nunții secolului”, forțând planificatorul disperat al evenimentului, pe tânăra Kayla, să-l angajeze pe Tom pentru a scăpa de șoricel. Lupta care urmează amenință să distrugă cariera ei, nunta și, in consecinţă, hotelul în sine. Dar în curând apare o problemă și mai mare: un angajat diabolic şi ambițios conspiră împotriva celor trei.

Dublat: Vineri pana Marti 12:30; 13:30; 16:00

Miercuri, Joi 13:30; 15:00; 15:45

Soul 3D / Suflet

Regia: Pete Docter, Kemp Powers

Cu: Tina Fey, Jamie Foxx, June Squibb

Gen Film: Animatie, Aventuri, Familie

Durată: 95 min

Rating: AG

Visul profesorului de muzică, Joe Gardner (Jamie Foxx), este de a deveni cântăreț de jazz. Doar că, înainte de a se putea bucura de momentul care să îi deschidă această cale, are un accident în urma căruia ajunge într-un spațiu eteric, de tranziție. Aici o întâlnește pe 22 (Tina Fey), un suflet tânăr și naiv, alături de care Joe va da startul unei călătorii ce trebuie să îl readucă în corpul său înainte de a fi prea târziu.

Dublat: Vineri pana Marti 13:15; 15:30

Miercuri, Joi 13:45.

Sursa: www.gds.ro 

Facebook va deveni, în mod oficial, începând de săptămâna viitoare, unul dintre marii jucătorii ai pieţei de podcast-uri, informează News.ro.

Facebook îşi va lansa propria platformă de podcast-uri săptămâna viitoare, pe 22 iunie. Informaţia a fost comunicată de gigantul american, printr-un e-mail, creatorilor de conţinut.

Aceştia vor putea publica podcast-urile prin intermediul unui flux RSS, de unde Facebook la va prelua şi le va afişa în News Feed. Podcast-urile vor avea un News Feed propriu, într-un tab separat, în cadrul platformei sociale.

Utilizatorii vor avea posibilitatea să salveze şi să partajeze scurte fragmente, de cel mult un minut, din podcast-urile publicate pe Facebook. Această opţiune, pe care Facebook o vede ca un mijloc de promovare, va fi disponibilă doar acolo unde creatorul de conţinut a fost de acord să o activeze.

Lansarea platformei de podcast-uri a Facebook vine într-un moment în care marile companii de tehnologie pun mare accent pe conţinutul audio. În cadrul celei mai mari platforme sociale, sunt publicate deja podcast-uri de creatorii lor, însă, din 22 iunie, acestea vor beneficia de un format dedicat.

Celelalte platforme de podcast-uri, precum cele deţinute de Spotify şi Apple, sunt cu câţiva paşi înaintea Facebook şi au trecut sau pregătesc trecerea la un format pe bază de abonament. Apple a lansat abonamentele pentru podcast-uri în urmă cu doar două zile.

Sursa: www.gds.ro 

Pagina 1 din 122