Mereu printre studenti
Sâmbătă, 04 Ianuarie 2020 16:18

Eventuala venire a lui Nistor în Bănie, întoarsă pe toate fețele

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prosport anunță transferul lui Dan Nistor la Universitatea Craiova, pentru 300 de mii de euro. Jucătorul ar încasa aproximativ 20 de mii de euro pe lună și ar trebui să vină în Bănie până la plecarea în Antalya. Neîndoielnic, mutarea ar fi una importantă de imagine, deși, evident, nu există certitudini la vreun transfer. Iată coordonatele integrării lui Nistor la Craiova.

E un jucător de valoare, cel mai bun pasator din Liga I, executant de faze fixe, acoperă bine terenul, are șut de la distanță, are mare experiență, este lider de vestiar, convocat și la națională. A mai făcut carieră în Oltenia, la Pandurii. Este un jucător de tipul lui Bancu, din punct de vedere al consacrării, practic fără a avea juniorat, s-a remarcat la echipe de amatori, de unde a ajuns la Internațional Curtea de Argeș, apoi la Pandurii, Evian și Dinamo.

Salariul mare, de 20 de mii de euro, ar putea afecta vestiarul la Craiova, unde se știe că există limită salarială. Pe de altă parte, atmosfera este deja una stricată în familia Științei, iar lideri de vestiar nu mai sunt, ultimii care s-au impus cu adevărat fiind Zlatinski și Mitriță.

Rămâne de văzut cum vor încăpea două săbii în aceeași teacă, respectiv Cicâldău și Nistor, ambii având cam același rol în teren, ambii coordonatori de joc, ambii decari, ambii executanți de faze fixe. La Națională au fost amândoi pe teren în finalul meciului de la Madrid, cu Spania, dar nu a fos nici timp și nici meciul potrivit pentru a trage concluzii.

La CFR, Nistor nu s-a adaptat, nu a jucat și a fost trimis înapoi, pachet. Pe de altă parte, în Gruia a nimerit într-un vestiar dominat de concurenții săi pe post, Culio, Djokovic, Hoban, etc…A surprins atunci schimbul acceptat de Contra: Nistor pentru Nascimento, acesta din urmă nefiind un jucător important.

La ultima întânire cu Craiova, lui Nistor, care nu strălucește la capitolul inteligență, i-a scăpat replica “Taci și mănâncă niște ceapă!”, adresată unui fan oltean. Nu ar fi o mare problemă, mai ales că nu e o jignire supremă și nici una prea inspirată, referirea la praz fiind, evident, cea potrivită.

Deși Nistor este perceput de unii drept un simbol dinamovist, iar conducerea i-a imprimat chipul pe autocarul echipei, e greu să spui asta despre un jucător care a ajuns la Dinamo spre apusul carierei, care nu a câștigat trofee (Cupa Ligii a fost o glumă), care a fost și în conflict cu fanii, care a fost aproape să accepte oferte de la FCSB, care nu are nici vreun discurs deosebit sau poate fi dat exemplu.

Are 31 de ani, este la apogeul carierei, în formă maximă, deși Dinamo trece prin cea mai proastă perioadă din istorie. Nu este un jucător care ar putea fi speculat printr-un ulterior transfer, dar ar putea fi speculat pentru performanță.

Se știu problemele pe care le-a avut cu diverși antrenori, precum Contra, Bratu, deci caracterul său nu este unul impecabil. Vom vedea ce relație va avea cu Piți, care deja are câteva conflicte la activ la Universitatea. Pițurcă a fost și cel care l-a adus în anturajul echipei naționale.

Nu a reușit peste hotare, practic nejucând deloc în cei doi ani petrecuți în Franța, la Evian. A trecut însă ceva vreme de atunci (5 ani) și, până la urmă, ce fotbaliști români mai confirmă peste hotare?

Ce jucători de la Dinamo s-au impus de-a lungul vremii la Craiova? Nu prea ar fi exemple, mai ales că traseul a fost de obicei invers, din Bănie spre Ștefan cel Mare.
Sursa : www.cvlpress.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.