Mereu printre studenti
Marți, 03 Decembrie 2019 07:35

Centru de Resurse și Asistență în Învățare și Formare

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

750 de studenți, de la cele cinci facultăți ale Centrului Universitar Drobeta Turnu Severin, din cadrul Universității din Craiova, vor beneficia de sprijin pentru a evita riscul abandonului școlar în primul an de studiu. Astfel, prin proiectul CRAIF-CUDTS (Centru de Resurse și Asistență în Învățare și Formare la Centrul Universitar Drobeta Turnu Severin) vor fi dezvoltate programe, activități de îndrumare și sprijin, coaching și dezvoltare personală, precum și activități de consiliere profesională și orientare în carieră pentru studenți. Vor fi aplicate metode alternative informale de studiu și învățare, pliate pe nevoile studenților, aflați în situații de risc, menite să aducă un aport major privind îmbunătățirea performanței academice, dezvoltarea de competențe profesionale, precum și acomodarea la mediul academic.

   Principalul scop al înființării și organizării CRAIF-CUDTS îl reprezintă îmbunătățirea performanțelor universitare ale studenților din anul I(buget și taxă), aflați în situații de risc, prin facilitarea accesului la informație, precum și la resursele și instrumentele selectate în funcție de propriile nevoi și propriul ritm de învățare, dezvoltare și formare. Pe termen lung, se urmărește dezvoltarea carierei studenților și potențarea rolului lor în societate.

   În organizarea și implementarea proiectului CRAIF-CUDTS vor fi implicate cadre didactice de specialitate care vor susține activități remediale, consilieri CCOC, care vor organiza și susține activități de coaching și consiliere profesională și orientare în carieră, personal specializat al Departamentului de Comunicare, Jurnalism și Științe ale Educației și al DPPD. Un aport semnificativ, privind implicarea în activitățile de selecție, de organizare și de coordonare, a studenților din grupul țintă, îl va avea Convenția Organizațiilor Studențești (COS).

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.