Mereu printre studenti
Vineri, 29 Noiembrie 2019 08:40

Prognoza meteo pentru următoarele zile

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Meteorologii au anunţat că în următoarele zile vremea este mai caldă pentru această perioadă a anului.

Vineri va fi mai cald decât normalul perioadei. Ploile apar frecvent în vestul, nord-vestul și centrul țării. În rest, apare puțin soarele și o să picure trecător, iar maximele pleacă de la 8 grade în depresiuni și ating 16 grade în Lunca Dunării.
În zona Olteniei găsim vreme caldă, înnorări persistente și câteva reprize de ploaie. Temperaturile, în creștere față de joi, ajung la valori mai potrivite pentru luna octombrie.

Cald va fi și în ținuturile sudice, iar prin Lunca Dunării se vor atinge chiar și 16 grade. Atmosfera va fi schimbătoare, cu 2…3 stropi de ploaie la începutul zilei și un pic de soare mai târziu.
La munte o să plouă aproape peste tot. Se întețește și vântul, iar în zona montană înaltă va sufla cu 70 km/h. Peste noapte în masivele nordice și pe crestele Carpaților Meridionali apare lapovița.

Următoarele trei zile

De sâmbătă se răcește. Temperaturile ajung la normal în jumătatea nordică, pe unde mai vin câteva ploi slabe. În sud și sud-est găsim vreme mai bună și va fi mai cald decât în mod obișnuit.

Duminică, aerul rece cuprinde toată țara. Dimineață, în sud și centru mai apar ceva înnorări, iar prin Muntenia sunt condiții de lapoviță, apoi soarele se arată peste tot, dar în noaptea următoare, prin vest, nord și centru se așteaptă un pic de lapoviță sau ninsoare. Luni avem o zi tare neplăcută, cu precipitații mai consistente în vest, nord și în centru. Ploile se transformă treptat în lapoviță și ninsoare. Local se va depune strat de zăpadă, iar la munte va fi viscol.

La munte

Sâmbătă, temperaturile scad, mai cu seamă în masivele nordice. Norii persistă și mai vin ceva precipitații, îndeosebi în Carpații Orientali. La început va ploua, dar treptat vor domina ninsorile.
Duminică apare soarele, dar se face mai frig. Dimineață, în Carpații Meridionali e posibili să fulguiască, iar noaptea în masivele vestice se așteaptă lapoviță.
Luni o să avem o zi neplăcută și rece. La început se anunță lapoviță și polei, apoi o să ningă destul de serios. Se va depune strat de zăpadă, iar vântul va viscoli ninsoarea.

 

Sursa: www.gds.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.