Mereu printre studenti
Joi, 28 Noiembrie 2019 10:40

Echipa Craiovei a obţinut trei medalii la Turneul Internaţional de Informatică de la Shumen

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii craioveni au fost şi anul acesta printre cei mai buni informaticieni care au participat şi au fost premiaţi la Turneul Internaţional de la Shumen (Bulgaria). Concursul s-a desfăşurat în perioada 20-24 noiembrie. La această competiţie au participat 100 de elevi din diferite ţări. Liceenii din Craiova au obţinut trei medalii.

Elevii din Craiova premiaţi la Turneul Internaţional de Informatică de la Shumen sunt de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“. Ei au fost antrenaţi pentru acest turneu de profesorul Marius Nicoli. La această ediţie, Alexandra Maria Udriștoiu a obţinut medalie de argint, îmbogăţindu-şi palmaresul internaţional care cuprinde toate tipurile de medalii. Alături de ea au mai fost alţi doi colegi, fiind prima lor experienţă la acest turneu.

Alexandra Udriştoiu, medaliată cu Argint la Turneul Internaţional de la Shumen


„A devenit tradiție ca înainte de ziua națională să ne întâlnim la Shumen, în Bulgaria, cu prieteni care au aceeași pasiune, din țări cu mare tradiție în informatică. Românii au obținut și acum o salbă de medalii, făcându-ne foarte bucuroși! Echipa din Craiova ne-a reprezentat așa cum se cuvine, aducând trei medalii, lucru pe care l-a mai obținut o singură dată înainte. Din echipă face parte Alexandra Maria Udriștoiu, medaliată cu argint şi care are un bogat palmares intrenaţional cu toate medaliile posbile. I se alătură Ruxandra Nanu, cu bronz, după medalia obținută în această toamnă la Romanian Master, şi Radu Nicolae, care a primit tot bronz, prima lui medalie internațională, şi aceasta apare după performanța din primăvară, aceea de a accede în lotul național“, a spus profesorul de informatică Marius Nicoli de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“.

Ruxandra Nanu, premiată cu bronz la Turneul de la Shumen

Concurenţi din mai multe ţări


Elevii craioveni au concurat la Turneul de la Shumen cu informaticieni din mai multe ţări. Şi în acest an, concurenţii din Rusia au fost cei mai puternici competitori.

Radu Nicolae, prima medalie internaţională

„Au fost 100 de copii la Turneul de la Shumen. Ei erau din Rusia, Bulgaria, România, Republica Moldova, Serbia, Azerbaidjan, Armenia, Kazahstan. La concurs au participat echipe regionale şi naţionale. Ca şi în anii anteriori, concursul a constat în două zile de probe. În fiecare zi, concurenţii primeau câte trei probleme de rezolvat şi aveau la dispoziţie cinci ore. Este un concurs destul de dur şi cu probleme cu grad de dificultate ridicat, specific concursurilor internaţionale“, a mai precizat profesorul Marius Nicoli.

 

SURSA : www.gds.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.