Mereu printre studenti
Miercuri, 27 Noiembrie 2019 08:35

Zi de doliu naţional în Albania.

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miercuri este zi de doliu în Albania după ce un seism puternic produs marţi, cel mai violent din ultimele decenii, a lăsat în urmă peste 20 de morţi şi sute de răniţi, informează AFP. Între timp, echipe internaţionale de salvatori caută în continuare supravieţuitori printre rămăşiţele clădirilor prăbuşite, informează AFP, potrivit agerpres.

În urma cutremurului de magnitudinea 6,4 care a avut loc marţi, la ora locală 3:54 (2:54 GMT) mai multe clădiri s-au prăbuşit prinzând victimele sub munţi de dărâmături. Epicentrul seismului a fost localizat în Marea Adriatică, la 34 de kilometri nord-vest de Tirana, la o adâncime de 10 kilometri, potrivit Centrului seismologic euro-mediteraneean.

„Am pierdut vieţi, am şi salvat multe vieţi”, a declarat presei marţi seara premierul Edi Rama, care a vizitat persoane rănite spitalizate în Tirana. „Din păcate, bilanţul pierderilor nu este definitiv”, a precizat el înainte de a anunţa zi de doliu naţional miercuri. Echipele de salvatori s-au mobilizat toată ziua de marţi, soldaţi, poliţişti şi personal din cadrul Protecţiei Civile căutând printre ruinele clădirilor prăbuşite în oraşele cele mai afectate, situate în apropiere de epicentru, pe coasta Mării Adriatice. Maratonul căutărilor a continuat în întuneric, la lumina lanternelor frontale, pentru găsirea supravieţuitorilor.

Sursa: www.blacknews.ro

Ultima modificare Miercuri, 27 Noiembrie 2019 08:44

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.