Mereu printre studenti
Luni, 25 Noiembrie 2019 08:36

Ştiinţa s-a dezlănţuit pe noul gazon

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea Craiova – Hermannstadt 3-0

Au marcat: Bancu 39, Cicâldău 68, Viera 75 – autogol.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 7.638.

Universitatea Craiova: L. Popescu 7 – Măţel 8, Bălaşa 7, Tiago Ferreira 8, Bancu 9 – cpt. (90 Vătăjelu) – Qaka 7, Cicâldău 8, Zakaric 7 – Bărbuţ 6 (70 Ivanov) 6, Niţu 6 (58 M. Roman) 6, Baiaram 6. Antrenor: Victor Piţurcă. Rezerve: Marinescu – Vlădoiu, Acka, Fortes. 

Hermannstadt: Novo – Luchin, Viera – cpt, Stoica, Opruţ (46 Buşu) – L. Dumitriu, Offenacher,  Vilhena (68 Rimane) – David Caiado (58 Yazalde), Debeljuh, Buzan. Antrenor: Eugen Neagoe. Rezerve: Figuiredo – Tătar, Dâlbea, Vodă.

Arbitru: Marian Barbu 6. Asistenţi: Alexandru Cerei, Stelian Slabu. Rezervă: Lucian Rusandu.

Observatori: Marian Ivan, Augustus Constantin.

Auspiciile meciului dintre Craiova şi Hermannstadt erau legate de noua suprafaţă de joc de pe „Ion Oblemenco”, de duelul în premieră dintre verii Victor Piţurcă şi Eugen Neagoe şi de absenţele din tabăra gazdelor. Terenul s-a prezentat excelent, calitatea „hibridului” fiind  indiscutabilă. Piţi şi „Geană”, obişnuiţi să stea pe aceeaşi bancă, n-au luat loc nici măcar la câţiva metri unul de altul, tehnicianul oaspeţilor fiind suspendat. Cât despre absenţe, Craiova putea croi un alt 11 din cei care n-au fost nici măcar pe foaia de joc, respectiv: Pigliacelli – Martic, Kelic, Cosic, Briceag – Mateiu, Ioniţă, V. Constantin – Ivan, Koljic, Mihăilă. Dintre aceştia, cea mai surprinzătoare a fost absenţa de pe foaia de joc a lui Pigliacelli, italianul intrând în conflict cu Piţurcă şi lipsind prima dată după 52 de meciuri consecutive în poarta Ştiinţei. Regula U21 a fost în acest meci U19 pentru gazde, fiindcă alb-albaştrii au avut în ofensivă un jucător de 16 ani, Baiaram, şi unul de 18 ani, Niţu, niciunul nefiind înlocuit rapid.  „Vor veni să se apere în propria jumătate şi să ne surprindă pe un contraatac sau la o fază fixă” anticipa Piţurcă tactica fostului său secund, dar Craiova n-ar trebui să aibă probleme aşa de mari cu echipele care se baricadează, ţinând cont de obiectivele anunţate de Piţi la debarcarea în Bănie, dar şi de noul gazon, unul care te îmbie la fotbal. Oltenii s-au chinuit să-şi creeze şanse de gol prin desişul sibian, dar numai cu şuturi de la distanţă au fost cât de periculoşi, Niţu şi Cicâldău neavând precizia necesară golului. Şi la faze fixe au forţat gazdele, încercând schema prin care Chindia i-a surprins runda trecută, dar Zakaric a luftat, în tentativa de a-l imita pe Bic. Salvarea a venit înainte de pauză, de la cel care are obiceiul să intervină în momentele critice, Nicuşor Bancu. A fost o combinaţie pe filiera de picior stâng a defensivei craiovene, cu Tiago vârând o minge pentru „Bancone”, care a driblat şi a şutat „printre ochii” lui Novo, o acţiune caracteristică pentru căpitanul Ştiinţei.

Partea secundă a respectat aceleaşi coordonate, cu posesie prelungită a gazdelor. Ironic, tocmai în momentele în care Klaus Iohannis era anunţat de exit-poll cu un nou mandat de preşedinte al României, sibienii săi au cedat definitiv în Bănie. Alex Măţel, cu o evoluţie foarte bună contra fostei sale echipe, a centrat perfect pentru Cicâldău, a cărui deviere cu capul a fost superbă, la colţul lung. Imediat, Zakaric putea închide meciul, dar voleul său la centrarea lui Bancu a fost respins de Novo. Portarul lusitan avea să fie învins însă de căpitanul său, Viera, care a proptit mingea taman în vinclul propriei porţi, la un corner. La asemenea scor, finalul a fost aşteptat de toată lumea, în condiţiile în care temperatura scăzuse spre zero grade în Bănie.

sursa : www.cvlpress.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.