Mereu printre studenti
Joi, 14 Noiembrie 2019 11:52

Colţuri de Rai din România mai puţin cunoscute, ideale pentru o excursie de toamnă

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Tunelul Iubirii Tunelul Iubirii

În ţara noastră există negreşit colţişoare de o frumuseţe extraordinară încă nedescoperite, iar experţii în turism de la Momondo recomandă cinci astfel de locuri, printre care Tunelul Iubirii şi Laguna Albastră a Transilvaniei. Se spune că nu poţi ajunge niciodată să cunoşti pe de-a-ntregul o ţară pentru că, oricât de mare ar fi bucata de viaţă petrecută între graniţele ei, există negreşit colţişoare de o frumuseţe extraordinară despre care auzi târziu sau niciodată. Motorul gratuit de căutare momondo.ro propune cinci locuri din România despre care este foarte posibil să nu fi auzit niciodată.  

Ochiul Beiului, Parcul Naţional Cheile Nerei, Beuşniţa. La adăpostul Munţilor Aninei se află unul din cele mai fermecătoare lacuri din România – Ochiul Beiului. Se spune că apa lui, de un albastru ireal, nu îngheaţă niciodată, temperatura rămânând între 4 şi 8 grade Celsius. În plus, dacă ajungeţi în zonă sunteţi recompensat cu alte două frumuseţi: Cascada Bigăr şi Cascada Beuşniţa.   

Castelul de Lut, Valea Zânelor (la 50 de kilometri de Sibiu).Cu Munţii Făgăraş de-o parte şi de alta, Castelul de Lut este construit în totalitate din materiale naturale de o familie care şi-a vândut casa din Bucureşti şi s-a folosit de toate economiile pentru ca această construcţie scoasă din basme să vadă lumina zilei. Proiectul a început în 2014, iar în ultimii ani a devenit foarte popular, sute de oameni vizitându-l săptămânal. Acoperişul ce imită culmile munţilor şi, de fapt, construcţia cu totul, aminteşte de Gaudí şi de cum se mai pricepea artistul catalan să găsească punctul de întâlnire al naturii cu arhitectura.

Tunelul Iubirii, Obreja, Caraş-Severin.Poate i-ai auzit povestea, poate ştii că singurii creatori ai acestui loc sunt natura şi trecerea trenurilor, poate te-ai înfuriat şi tu când ai aflat că nu există nici marcaje, nici promovare (alta decât gura virtuală a lumii). Dacă nu, află că acest colţ de poveste, înscris pe lista comorilor ascunse din Europa, a fost descoperit din pur hazard, de un cuplu de fotografi care i-au făcut dreptate şi au răspândit de-a lungul şi latul internetului imagini. Bolta de vegetaţie, lungă de 200 de metri, este fermecătoare în orice anotimp, dar cu precădere toamna, şi ideală pentru o escapadă romantică.   

Laguna Albastră a Transilvaniei, Aghireşu (la 30 de kilometri de Cluj). Despre această întindere de apă s-au spus multe, dar credem că „o minune a României“ o descrie cel mai corect. Peisajul aduce cu cel mediteraneean, iar rezultatul ploilor ce au dat naştere acestei bijuterii mioritice prea puţin cunoscute într-o veche zonă de exploatare de caolin este de dată recentă.   

Satul Rimetea, judeţul Alba (la 56 de kilometri de Alba Iulia).Aflat la poalele Munţilor Trascău, înconjurat din toate părţile de întinderi de granit de până la 600 de metri şi de un peisaj cum nu se poate mai pitoresc, Rimetea a fost premiată de Comisia Europeană cu titlul „Europa Nostra“. Lăsând la o parte natura superbă ce-l împresoară şi aruncând o privire arhitecturii, vei observa cât de bine a fost conservată în nuanţele secolului XIX. Casele de un alb-omăt, ferestrele verzi, precum şi faptul că aici „soarele răsare de două ori“ îşi aduc toate aportul la valurile de turişti străini care vin şi nu mai contenesc cu admiraţia.

SURSA: www.adevarul.ro

 

 

 

Ultima modificare Joi, 14 Noiembrie 2019 11:59

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.