Mereu printre studenti
Joi, 14 Noiembrie 2019 11:25

Sărbătoare la Liceul “Voltaire”

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În datele de 15 și 21 noiembrie 2019, cu ocazia Zilelor Liceului „Voltaire”, se vor desfășura diferite activități omagiale și cultural-artistice în cadrul acestei instituții care a făcut deja o tradiție din a celebra amfitrionul său spiritual într-un mod inedit.

Elevii și profesorii vor marca evenimentul prin manifestări prin care vor reconfirma amprenta identitară a acestui liceu tânăr, aflat sub emblema multiculturalismului: ateliere creative, expoziții, dar și sesiuni de educație alternativă. În acest sens, vineri, 15 noiembrie 2019, începând cu ora 14:00, la Teatrul pentru Copii și Tineret ”Colibri” Craiova, se va desfășura spectacolul festiv intitulat VOLTAIRE C’EST NOUS, care va reuni selecții muzicale, dramatice și coregrafice susţinute de elevii liceului, dar și de simpatizanți ai acestuia.

“Joi, 21 noiembrie, la ora 13:00, se va organiza o competiție între clasele liceului, care va presupune etalarea și degustarea preparatelor culinare specifice câte unei țări, din diversele regiuni ale lumii. Juriul care va desemna standul cel mai original și cu preparatele cele mai delicioase va fi alcătuit din personalități din lumea gastronomică, dar și din pasionați ai acestui domeniu, din rândul cadrelor didactice. În afara concursului, dar în același spirit al exersării abilităților practice, și profesorii liceului vor pregăti platouri prin care își vor dovedi talentul și priceperea în arta culinară. Ziua se va încheia cu cina festivă la care vor participa elevi și profesori deopotrivă, pentru a sărbători coeziunea, empatia și cooperarea, esențiale pentru Familia ”Voltaire”.

Printre invitaţii la evenimente se vor număra reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Craiova, ai Consiliului Local, ai ISJ Dolj, ai Universității din Craiova, dar și ai altor instituţii școlare și culturale din județ. De asemenea, și de această dată ne vom bucura de prezența părinților și absolvenților unității noastre, cunoscuți deja pentru implicarea de care au dat dovadă în decursul anilor la promovarea imaginii Liceului „Voltaire” în comunitate”, a precizat prof.dr Loredana Popi, directorul Liceului Voltaire.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.