Mereu printre studenti
Joi, 14 Noiembrie 2019 08:40

Operaţiunea „gazon hibrid pe «Oblemenco»“ a luat sfârşit

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Operaţiunea „gazon hibrid pe «Oblemenco»“ a luat sfârşit. Stadionul „Ion Oblemenco“ din Craiova are, în sfârşit, gazonul hibrid mult aşteptat. Montarea ultimelor rulouri de gazon ranforsat a avut loc ieri, iar de astăzi arena de 55 de milioane de euro din Bănie devine prima din ţară care dispune de un astfel de gazon.

Angajaţii firmei Sport Play din Cluj-Napoca, cea care a achiziţionat gazonul hibrid de la societatea Hella Sod, din Grecia, au încheiat cu succes operaţiunea de montare a noii suprafeţe de joc. E drept, după două săptămâni de la demararea lucrărilor, întârzierea fiind pusă pe seama ploilor care au căzut constant la Salonic, de unde a fost recoltat gazonul.

„Montajul brut se finalizează în câteva ore. După aceea urmează o parcurgere, pas cu pas, a întregului teren de joc, ca să reglăm manual dacă sunt mici probleme de planeitate. Aspersoarele trebuie reglate pentru că s-a intervenit în jurul lor, după care urmează tratamente specifice gazonului. Vom lua niște probe și le vom trimite la laborator pentru a vedea starea de sănătate a gazonului. În urma transportului și a montajului, el a suferit un stres semnificativ și se va interveni în conformitate cu rezultatele pe care le vom primi de la laborator. Suntem și noi foarte încrezători că meciul cu Hermannstadt (de pe 24 noiembrie – n.r.) va avea loc. Nu avem niciun impediment. Suntem încrezători, mai ales că şi astăzi (ieri – n.r.) a plouat, iar terenul se prezintă foarte bine, nu reține umiditate“, a spus un reprezentant al firmei care a montat noul gazon.

Când se va putea juca pe noul gazon hibrid de pe „Oblemenco“

Gazonul hibrid de pe „Oblemenco“ este un amestec de parte sintetică, în proporţie de 25%, şi de gazon natural (75%) şi a fost montat pe o suprafaţă de 7.500 de metri pătraţi. Gazonul din spatele porţilor şi de pe lateralul terenului este natural.

Acţiunea de schimbare a gazonului de pe „Oblemenco“ a durat două săptămâni

Când se va putea juca pe noul gazon? „Nimeni nu își mai asumă vreun risc“, spune primarul Mihail Genoiu.

„Urmează o perioadă în care se fac câteva lucrări de mentenanță la noul gazon. Am avut o discuție și cu Victor Pițurcă și a rămas să stabilim împreună, în funcție de indicațiile pe care ni le vor da constructorii, când este mai bine să se joace pe acest gazon. Am ajuns și la o concluzie: dacă, pentru binele gazonului, se ajunge la decizia că nu va fi bine să se joace până la meciul cu Hermannstadt, o să îl lăsăm să se așeze. Dacă nu este niciun fel de problemă se poate juca și acel meci amical din weekend (cu formaţia sârbă FK Spartak Subotica – n.r.). Nimeni nu își mai asumă vreun risc vizavi de starea gazonului și de ceea ce trebuie făcut pentru ca el să se prindă și să fie în condiții foarte bune“, a afirmat edilul-şef al Craiovei.

 

SURSA: www.gds.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.