Mereu printre studenti
Sâmbătă, 09 Noiembrie 2019 22:25

Cea de-a XXV-a ediţie a Festivalului “Maria Tănase”

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj, organizează cea  de-a XXV-a ediţie a Festivalului – Concurs Naţional al Interpreţilor Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase“, festival care a împlinit anul acesta 50 de ani de existență.

Evenimentul se va desfășura în perioada 11 – 15 noiembrie 2019, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova.

În recital, pe scena Naționalului craiovean, în serile de 13, 14 și 15 noiembrie, care este și seara de gală a evenimentului, vor urca laureați ai edițiilor anterioare ale festivalului. Spectacolele vor începe la ora 19:00, oră de la care TVR Craiova și TVR 3 vor transmite în direct. Vor acompania orchestrele: „Lăutarii“ din Chișinău – dirijor Nicolae Botgros și cea a Ansamblului Folcloric „Maria Tănase“ din Craiova – dirijor Nicolae Drăghia. Prezentatoarea celor trei seri de spectacol va fi Iuliana Tudor, realizatorul TV al proiectului fiind Elise Stan.

Directorul festivalului este managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, Amelia – Loredana Etegan, scenografia îi aparține Liei Dogaru, iar afișul evenimentului a fost realizat de Viorel Pârligras, artist plastic craiovean.

Preselecția concurenților, soliști vocali și instrumentiști, cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani, va avea loc la Teatrul Național „Marin Sorescu“, luni, 11 noiembrie 2019, cu începere de la ora 11:00.

Sesiunea de comunicări cu tema „Maria Tănase și valorificarea folclorului românesc“, din cadrul festivalului, va avea loc marți, 12 noiembrie 2019, cu începere de la ora 13:00, la Teatrul Național „Marin Sorescu“, în Sala Ion D. Sîrbu, și va fi prezidată de către prof. univ. dr. Florea Firan și directorul festivalului, Amelia – Loredana Etegan. Sesiunea va fi deschisă publicului și mass-media.

Sursa: www.cvlpress.ro

Ultima modificare Luni, 11 Noiembrie 2019 08:19

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.