Mereu printre studenti
Luni, 04 Noiembrie 2019 08:34

Ucv în avangarda românească pentru ORIZONT 2020

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Proiectul Universității din Craiova „HUB-UCv - Centru Suport pentru Proiecte CD Internaţionale pentru regiunea Oltenia” a trecut cu succes de etapa de verificare a conformității administrative și de evaluare tehnico-financiară

Prin acest proiect, UCv va realiza un Centru Suport pentru potențialii participanți, inclusiv întreprinderi, care vor dori să pregătească aplicații la competițiile finanțate prin programul Orizont 2020 sau alte programe de finanţare a C-D din Aria Europeană de Cercetare. Finanţarea nerambursabilă solicitată este de 2,809,357.39 lei.

Printre beneficiarii direcţi ai viitorului HUB-UCv se numără importante instituţii economice, de cercetare şi de învăţământ superior din zonă precum Renault Dacia Piteşti, Ford Romania, Pirelli, Cummins, Electroputere SRL, SPIAC, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice - ICSI Râmnicu Valcea, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare şi Încercări pentru Electrotehnică (ICMET) Craiova.

Prin Centrul Suport pentru Proiecte CD (localizat la INCESA), Universitatea din Craiova va genera creşterea numărului de participanţi din regiunea S-V Oltenia în cadrul parteneriatelor naţionale şi internaţionale în proiecte cu finanţare europeană şi, implicit, va contribui la realizarea obiectivului specific al programului Orizont 2020, acela de creştere a participării româneşti în cercetarea la nivelul UE.

„Centrul va reuni personal dedicat, specializat pe oferirea de servicii de consultanţă în scopul accesării finanţărilor europene în domeniul C-D prin asistenţă in elaborarea propunerilor, identificarea partenerilor, identificarea celor mai adecvate surse de finanţare, identificarea şi evaluarea împreună cu solicitanţii a ideilor de proiect din punct de vedere al fezabilităţii tehnice, proprietăţii intelectuale, potenţialului de piaţă şi a posibilităţii finanţarii rezultatelor de C-D ale acestora” a spus prof. univ. dr. Cezar Spînu, rectorul UCv.

Proiectul s-a înscris în Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, apelul POC/80/1/2/Crearea de sinergii cu acțiunile de CDI ale programului-cadru ORIZONT 2020 al Uniunii Europene și alte programe CDI internaționale/2/Crearea de sinergii cu acțiunile de CDI ale programului-cadru ORIZONT 2020 al Uniunii Europene și alte programe CDI internaționale. 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.