Mereu printre studenti
Miercuri, 23 Octombrie 2019 07:32

Obiective turistice ciudate din România

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

România are nenumărate locuri pitoreşti, care aşteaptă să fie explorate și descoperite de cei pasionați de călătorii, și nu numai.

Podul lui Dumnezeu (judeţul Mehedinţi)

Pod natural, traversat de drumul judeţean Baia de Aramă – Drobeta Turnul Severin, este al doilea ca mărime din Europa şi singurul pe care se poate circula. Formaţiunea are 30 de metri lungime, 13 metri lăţime, 22 de metri înălţime şi 9 metri grosime. În apropiere se află două lacuri: Zătonul Mare şi Zătonul Mic, conform descopera.ro.

Focurile Vii (judeţul Buzău)

Fenomen natural unic în Europa, Focurile Vii încă reprezintă un mister pentru oamenii de ştiinţă. Este vorba despre 400 de metri pătraţi de pământ din care ies flăcări, care pot ajunge chiar şi până la 20 de centimetri înălţime. Se pare că fenomenul se produce datorită emanaţiilor de gaze naturale din sol, care în urma frecării se aprind, provocând un adevărat spectacol de flăcări. Locul se află la doar 7 kilometri de Vulcanii Noroioşi.

O altă minune din țara noastră, unică în Europa, este Groapa Ruginoasa, din apropiere de Arieşeni. Are o dimensiune de 600 de metri şi o adâncime de peste 100 şi este o ravenă uriaşă care s-a format în urma unei eroziuni de pământ care conţinea cuarţită, gresie şi argilă roşie. Groapa Ruginoasa din România este într-un proces continuu de eroziune.

Lacul Vida sau Lacul cu vârtej (judeţul Bihor)

Denumit şi „Minunea ascunsă a Bihorului“, Lacul Vida se deosebeşte prin culoarea aproape ireală a apei, dar şi prin faptul că în mijlocul său este amenajat un deversor. Acesta creează impresia unui imens vârtej spectaculos. Lacul Vida este un lac de acumulare, construit în 1967, pentru minele care extrăgeau bauxită, pe cursurile râurilor Vida şi Topliţa, în comuna bihoreană Dobreşti.

Pietrele Vii (judeţul Buzău)

Pe lângă Vulcanii Noroioşi şi Focurile Vii, Munţii Buzăului ascund şi alte locuri misterioase din România. De exemplu, Pietrele Vii din Ţara Focului, aşa cum mai este cunoscut întreg ţinutul. Este vorba despre nişte formaţiuni ciudate de piatră, denumite ştiinţific „trovanţi“. Acestea, în loc să scadă în timp, de la eroziune, cresc. Pietrele cu forme bizare se mişcă, după spusele localnicilor, care încearcă să le ţină pe lângă case, pentru mai mult noroc în gospodării.

Cerul de la Bozioru (judeţul Buzău)

În judeţul Buzău se poate vedea un alt mister pe care oamenii de ştiinţă nu l-au desluşit încă – Cerul din localitatea Bozioru. Dacă în alte părţi ale lumii, un cer senin are o claritate de 6.000 de grade Kelvin, aici, bolta cerească are sclipiri de 23.000 de grade Kelvin şi ai impresia că priveşti printr-un telescop. Tot aici, există şi diverse anomalii magnetice: oamenii se trezesc că au puteri telepatice sau experienţe extrasenzoriale.

Sursa: www.gds.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.