Imprimă această pagină
Miercuri, 16 Octombrie 2019 12:24

Pavcon din nou la Craiova

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sâmbătă,19 octombrie, la ora 12, va avea loc la Biblioteca Alexandru și Aristia Aman din Craiova lansarea volumelor „Noapte cu vampir și steag”, autor Mircea Liviu Goga; „Avatarii faraonului Tla” și „Atacați legiunea!”, autor Aurel Cărășel; numărul5 din Colecția Science Fiction, toate apărute sub egida Editurii Pavcon București. Totodată va fi prezentat filmul de scurt metraj „Recviem”, având ca autori pe Dan și Marian Mirescu.

Mircea Liviu Goga este redactor la Radio Oltenia Craiova. A publicat literatură SF în antologii de profil înainte de 1989,precum și în reviste universitare din Iași și Cluj; după acea dată, a publicat mai ales în Jurnalul SF; a debutat cu poezie în volumul colectiv Zboruri lirice, de atunci apărându-i alte patru volume de versuri.  În literatura SF se remarcă romanul Insula Pescărușilor (2011), Ed. Eagle Publishing House, București și seria de apariții la Editura Pavcon București: „A doua lună a pământului” (roman), „Învățătorul” (povestiri), „Artefactul” (povestiri),„Târgu Jiu ’59” (roman), „Fiara” (povestiri). Este membru în Clubul SF Victor Anestin.

Aurel Cărășel a condus cenaclurile „Henri Coandă“ și Asociația Creatorilor de SF ambele din Craiova și „Atlantis-Club“ din Cernavodă. În vara anului 1989, împreună cu Alexandru Mironov și Sorin Repanovici, fondează tabăra de vară Atlantykron.  A lucrat ca redactor la mai multe publicații științifico-fantastice. Aurel Cărășel a condus timp de trei ani revista CPSF. A scris o cantitate impresionantă de povestiri și câteva romane importante în SF-ul contemporan, cum ar fi „Dumnezeule din Burta Universului” (Editura Nemira), „Marginea curcubeului” (Editura Pavcon) etc. Remarcabil este ciclul de nu mai puțin de 10 romane fantasy cuprinzând întâmplări de pe „Muntele Golia” apărute tot la Editura Pavcon București.

Sursa: www.radiooltenia.ro