Mereu printre studenti
Marți, 15 Octombrie 2019 07:28

Premiul Nobel pentru Economie

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premiul Nobel pentru Economie a fost câştigat în 2019 de economiştii care au creat o soluţie experimentală pentru problema sărăciei globale.

Abhijit Banerjee, Esther Duflo şi Michael Kremer au primit Premiul Nobel pentru economie, luni, pentru lucrările lor privind combaterea sărăciei.

Academia Regală Suedeză de Ştiinţe spune că laureaţii au abordat o nouă perspectivă pentru a obţine cele mai bune căi de a lupta împotriva sărăciei globale.

Abhijit Vinayak Banerjee este, în prezent, profesor la Fundaţia Ford la Massachusetts Institute of Technology, co-fondator al Abdul Latif Jameel Poverty Action Lab şi membru al Consortium on Financial Systems and Poverty.

Esther Duflo este profesor la Massachusetts Institute of Technology şi este cea mai tânără persoană şi a doua femeie care primeşte Nobelul pentru economie.

Michael Kremer este profesor la Havard, cercetător afiliat la Innovations for Poverty Action, creator al teoriei privind dezvoltarea economică O-Ring, teorie inspirată de prăbuşirea navetei spaţiale Challenger din 1986, teorie care explică de ce ţările dezvoltate produc bunuri de înaltă calitate şi au companii mai puternice decât statele mai puţin dezvoltate.

Premiul pentru economie, în valoare de 9 milioane de euro, a fost adăugat mai târziu celor cinci premii iniţiale instituite de Alferd Nobel. Premiile pentru economie se acordă începând cu 1969.
Sursa: www.mediafax.ro

Ultima modificare Marți, 15 Octombrie 2019 07:36

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.