Mereu printre studenti
Miercuri, 13 Decembrie 2023 11:29

Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa

Crăciunul reprezintă prilej de sărbătoare, nu doar în România, ci și în celelalte țări din Europa. În funcție de cultură și istorie, fiecare țară are tradițiile sale de Crăciun. Unele celebrează Crăciunul cu mult fast, în timp ce altele urmează obiceiuri vechi.

Ce au însă aproape toate țările europene în comun? Târgul de Crăciun. Acesta își are originile în perioada târzie a Evului Mediu în partea Europei vorbitoare de limbă germană și în unele părți ale fostului Imperiu Roman. 

În zilele noastre, târgul de Crăciun se desfășoară, în general, în piețele centrale ale orașelor și adună atracții precum scenete cu Nașterea lui Iisus Hristos, colinde, mâcăruri tradiționale și băuturi de sezon, în special vinul fiert. 

 

Târgul de Crăciun din Viena

„Târgul din Decembrie” din Viena este considerat a fi precursorul târgurilor de Crăciun deoarece datează încă din 1298.

În zilele noastre,  ne bucurăm de o atmosferă de vis atunci când pășim în Viena în perioada de dinaintea sărbătorilor de iarnă.

Cea mai mare problemă pe care o poți întâmpina este să alegi locul în care vrei să te bucuri de aromele delicioase și să admiri decorul deosebit. Îți recomandăm târgul din Rathausplatz, în fața primăriei din Viena, care oferă atmosferă de neuitat celor care doresc să intre în spiritul sezonului. Tot aici există și o zonă dedicată copiilor, unde pot învăța să facă prăjituri sau lumânări de Crăciun.

 

Târgul de Crăciun din Budapesta

Spiritul Crăciunului pornește din fața Bazilicii Sf. Ștefan, odată cu startul târgului de sezon care adună cadouri încântătoare, activități interesante și mâncăruri delicioase, atât ungurești, cât și din bucătăria internațională. Astfel, la Budapesta, toate simțurile îți sunt puse la încercare cu vin fiert, kürtőskalács, sarmale, cârnați și alte specialități culinare pe care nu ai cum să nu le încerci.

Cântecele de Crăciun, beculețele și aromele deosebite unesc vizitatorii târgului indiferent de locul din care provin.

Pe lângă patinoar și spectacole de dans, cei care trec pragul târgului din această ediție vor putea admira proiecții 3D pe partea din față a bazilicii în fiecare zi, imediat după apusul soarelui.

În Vörösmarty tér, nu departe de Bazilica Sf. Ștefan, te poți bucura de aceeași atmosferă magică a sărbătorilor de iarnă. Tot aici găsești cadouri unice pentru cei dragi.

 

Târgul de Crăciun din Praga

Târgul de sezon din Centrul vechi al orașului este cel mai spectaculos, dar și cel mai vizitat. Atmosfera festivă deosebită este asigurată de concerte de colinde și spectacole de dans. Copiii se pot bucura de ateliere creative, de o mini grădină zoologică, activități de Sf. Nicolae și în ajunul Anului Nou

Piața de Crăciun oferă mâncăruri gustoase, cadouri făcute manual sau băuturi calde delicioase, precum ciocolata caldă sau vinul fiert. 

Bradul de Crăciun este unul natural și împodobit cu o mulțime de beculețe. Cu siguranță vei obține fotografii inedite în preajma lui.

Sfat: Pentru o priveliște spectaculoasă a Târgului de Crăciun din Praga și pentru o imagine de ansamblu îți recomandăm să urci în turnul primăriei, deasupra Ceasului Astronomic.

 

Târgul de Crăciun din München

Peste 3 milioane de vizitatori trec, în fiecare an, pragul celor 20 de târguri de sezon din capitala Bavariei. Târgurile de Crăciun de aici, numite în germană Christkindlmarkt, au sute de ani de istorie. Localnicii consideră că piețele de Crăciun își au rădăcinile în secolul al XIV-lea.

Orașul te îmbie în perioada Crăciunului cu miros de vin fiert (glühwein), cu migdale confiate și cu o ambiață încântătoare care i-ar putea putea încălzi sufletul chiar și lui Grinch. 

Poți găsi o varietate de târguri în München, de la cele tradiționale, la cele ciudate și neconvenționale.

Târgul de Crăciun din Marienplatz este cel mai atractiv și cel mai turistic, poate și datorită locației sale centrale. Pe lângă mâncarea și băuturile tradiționale, cadouri și suveniruri, asigură-te că nu ratezi curtea primăriei, unde se află și oficiul poștal. De aici poți cumpăra timbre speciale de Crăciun pentru scrisori sau pentru colecție.

 

Târgul de Crăciun din Zagreb

În urmă cu ceva vreme, unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Croației era faptul că în capitala sa, Zagreb, târgul de Crăciun este de-a dreptul magic. Acum însă secretul a fost dezvăluit deoarece Zagreb a fost votat 3 ani consecutiv de către European Best Destinations ca având cel mai frumos Târg de Crăciun din Europa.

Chiar dacă peste oraș se așterne frigul în acestă perioadă, atmosfera te va ajuta să te încălzești. În orice caz, îmbracă-te bine! 

Îți recomandăm să mergi la pas prin oraș și să descoperi atracțiile importante pe timpul zilei, iar la lăsarea serii să te bucuri de atmosfera Crăciunului la târgurile de sezon. Poți să începi aventura în Piața Tomislav și la patinoar. Parcul Zrinjevac este un loc în care trebuie să ajungi, iar apoi poți urmări scenete cu Nașterea Domnului la Catedrala din Zagreb. Un alt loc de neratat este Piața centrală Ban Jelačić, cea mai importantă din capitala Croației. Mai ai de bifat Promenada Strossmayer și Tkalča, una dintre cele mai vechi străzi din zonă, unde găsești o mulțime de baruri pentru un popas alături de prieteni sau familie.

 

Târgul de Crăciun din Londra

În fiecare an, în perioada sărbătorilor de iarnă, Londra se transformă într-un tărâm rupt din basm, cu beculețe, colinde și mâncăruri alese.

Târgurile de Crăciun din capitala Angliei sunt încântătoare. De la evenimente unice, la patinoare și atmosferă magică.

Totul începe cu aprinderea beculețelor de pe Oxford Street. Faimoasele figurine care reprezintă îngeri au făcut deja înconjurul lumii. Poți, apoi, să te plimbi de la Tottenham Court Road la Marble Arch și să ajungi la Hyde Park, un loc care te face să intri instant în magia Crăciunului.

Winter Wonderland – cel mai mare și cel mai faimos târg de Crăciun din Londra. Aflat în Hyde Park, acesta combină sărbătorile de iarnă cu un parc tematic de distracții. Dacă ai de gând să mergi la patinoar, îți recomandăm să faci o rezervare înainte deoarece cozile sunt interminabile. 

Tot aici îl găsești pe Moș Crăciun și multe alte distracții. 

Intrarea este liberă, dar prețul celor mai multe dintre atracții și al mâncării este destul de mare. Dacă este posibil, vizitează acest loc în timpul zilei și în cursul săptămânii, deoarece în weekend este multe prea aglomerat.

Sfat: Nu rata cidrul încălzit, băutură specifică englezească.

 

 

 

sursa: www.flixbus.ro

Ultima modificare Miercuri, 13 Decembrie 2023 11:35

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.