Mereu printre studenti
Miercuri, 09 August 2023 08:49

O echipă a Universităţii din Craiova, premiată în Canada

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O echipă a Universității din Craiova a fost pe podium la IDEEA 2023 Annual Forum, un eveniment găzduit de McMaster University din Canada.

Echipa premiată a fost una multidisciplinară, alcătuită din doctoranzi, masteranzi și studenți de la Universitatea din Craiova – România, Hongik University – Coreea de Sud, Tongji University – China și JSS Science and Technology University Mysore – India.

 

Echipa din care au făcut parte şi reprezentanţi ai Universităţii din Craiova a primit două premii. Proiectul „Automated transshipment of Goods – Time/Xpress” a câștigat premiul al II-lea pentru „Best Engineering – Cea mai bună abordare Inginerească”, precum și premiul al III-lea pentru „Best overall product – Cel mai bun produs în ansamblu”. Tinerii au fost coordonați de prof. dr. ing. Gabriel Benga.

 

IDEEA Annual Forum Canada a reunit echipe de la 20 de universităţi din mai multe ţări

IDEEA 2023 Annual Forum a avut loc în perioada 24 – 27 iulie. La competiție au participat 12 echipe de la 20 de universități din Canada, China, Coreea de Sud, Germania, India, Italia, Mexic, România și SUA.

 

Juriul a fost alcătuit din reprezentanți ai unor universități de prestigiu din întreaga lume, precum: McMaster University – Canada, Northwestern University – SUA, University of Notre Dame – SUA, University of Sao Paolo – Brazilia, Universitat Duisburg-Essen – Germania, Politecnico di Torino – Italia, dar și reprezentanți ai unor companii de renume din industria auto, cum ar fi AUDI, Volkswagen, General Motors – Canada și Centro Ricerche FIAT.

IDEEA – International Design & Engineering Education Association este o asociație non-profit de instituții și companii cu misiunea dedicată dezvoltării educației și cercetării tehnologiilor viitoare relevante pentru mobilitate, dezvoltarea de produse și industria 4.0.

 

 

 

 

sursa: www.gds.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.