Mereu printre studenti
Miercuri, 09 August 2023 08:46

Ce este paradentoza, cum o recunoașteți și cum o rezolvați?

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Credeți că paradentoza nu vă privește? Atunci sunteți norocos, pentru că nu trebuie să vă temeți de gingii sângerânde și de alte asemenea neplăceri. Nu știți sigur ce este, de fapt, paradentoza și cum se manifestă? În acest caz, ar fi bine să citiți rapid articolul nostru cu sugestii privind recunoașterea și prevenirea acestei afecțiuni.

Cel mai probabil, ați auzit deja de paradentoză, dar cum știți dacă vă afectează personal? Ce este paradentoza? Are trei cauze: bacterii, viruși și ciuperci. Unul dintre principalele simptome este sângerarea gingiilor în timpul periajului, dar și al meselor. Un semn de avertizare este și sensibilitatea neobișnuită a gingiilor, umflăturile, înroșirea și formarea unor spații mici între dinte și gingie. Tocmai aici se pot aduna bacteriile nedorite. Unii acuză și furnicături sau hipersensibilitate dentară. 

Mituri despre paradentoză

Să fie oare paradentoza o problemă a persoanelor mai în vârstă? Nici vorbă! Vă poate afecta și la vârsta de douăzeci de ani. Totodată, când ne doare câte ceva, nu remarcăm problema. La acest tip de boală, se poate întâmpla ca gingiile să sângereze fără ca pacientul să simtă durere. Prin urmare, dacă vă sângerează gingiile de mai mută vreme, programați-vă fără întârziere la stomatolog.

Cum scăpați de paradentoză?

Baza este folosirea unei paste de dinți anti-paradentoză de înaltă calitate și eficiență (poate contracta gingiile și atenua sângerarea), apoi alegeți o periuță de dinți mai moale, folosiți cu regularitate periuțe interdentare și ață dentară și clătiți-vă gura cu apă de gură

Cu ce vă ajută o pastă de dinți pentru paradentoză?

  • Previne sângerarea gingiilor.
  • Împrospătează respirația.
  • Înlătură placa dentară și previne apariția acesteia.
  • Atenuează senzațiile neplăcute cauzate de iritațiile gingiilor.
  • Previne formarea cariilor dentare.
  • Previne recidiva paradentozei.

Renunțați la fumat și nu ignorați cariile dentare

Rețineți că, pe lângă factorii genetici, paradentoza este cauzată și de o igienă dentară deficitară, de fumat, de carii netratate și, mai ales, de tartru. În consecință, nu evitați controalele regulate la dentist și o vizită la igienistul dentar, ideal de două ori pe an, iar restul este în mâinile dvs. – învățați să vă spălați corect pe dinți și respectați toate regulile privind igiena orală. Da, chiar dacă vă culcați devreme sau tocmai urmăriți un film polițist captivant.

Cum scăpați de paradentoză?

Ați ales o pastă de dinți pentru paradentoză, dar nu știți cât de des să o folosiți? Dacă o folosiți doar preventiv, o puteți alterna fără probleme cu pasta dvs. de dinți obișnuită. Suferiți deja de paradentoză? Folosiți pasta de dinți împotriva paradentozei de două ori pe zi sau conform recomandării stomatologului. Poate că, inițial, va fi necesar să vă obișnuiți cu gustul specific al pastei, dar, după o săptămână, vi se va părea normal.

Totodată, este bine de știut că pasta de dinți împotriva paradentozei nu este un remediu pentru această boală, ci doar combate retracția gingivală și poate reduce sângerarea. De aceea, trebuie ca, în primul rând, să stăpâniți excelent tehnica de curățare a dinților și a spațiilor interdentare și să utilizați preparate antiseptice de înaltă calitate, pentru a preveni apariția proceselor inflamatorii în șanțurile gingiilor, pe care paradentoza le adâncește.

 

 

 

sursa: www.notino.ro

Ultima modificare Vineri, 11 August 2023 07:39

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.