Mereu printre studenti
Luni, 07 August 2023 08:13

Cea mai frumoasă piscină infinity din România

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă tot suntem în luna august, iar temperaturile sunt ridicate, ce ai spune să faci o călătorie de poveste în superbul Maramureș, acolo unde veți găsi, poate, cel mai spectaculos și mai neașteptat loc, unde poți să te răcorești vara aceasta. Este o piscină de tip infinity, cu un design uimitor, suspendată pe piloni, pe coasta unui deal. Hai să o descoperim împreună! 

 ,,PISCINA PĂ COASTĂ’’ – LOCUL DE VIS, UNDE TREBUIE SĂ AJUNGI VARA ACEASTA

Unde? Mara, județul Maramureș, la 38 de kilometri de Baia Mare, la 169 de kilometri de Cluj Napoca sau la 633 de kilometri de București.

Mergem în Maramureș, tărâmul de poveste din nordul țării, unde am descoperit un adevărat rai exotic, într-unul dintre cele mai pitorești sate din zonă, în Mara. Da, exotic, pentru că dacă te uiți doar la fotografii, nu ai crede că te afli în unul dintre cele mai tradiționale sate ale României. Tocmai acesta este farmecul locației: o fuziune de stiluri și de contraste, care îți vor oferi clipe de neuitat.

,,Piscina Pă Coastă’’ este însă visul împlinit al tânăr din sat, care a crezut cu tărie că se pot face proiecte turistice îndrăznețe și la noi acasă, ca să poți oferi turiștilor condiții la fel de bune ca în străinătate. Și, într-adevăr, locul nu este cu nimic mai prejos decât celebrele locații instagramabile din lume.

A fost un proiect greu de plănuit și de realizat, pentru că să ai curajul să ridici o piscină de asemenea volum pe coasta unui deal necesită un efort uriaș. Rezultatul pe noi ne-a uimit:  ceea a ieșit este, de-a dreptul, fabulos. Designul atipic pentru o piscină din România se încadrează perfect în peisaj și nu știrbește cu nimic frumusețea naturală a zonei. Locația aparține de pensiunea cu același nume: ,,Pensiunea Pă Coastă’’, care oferă turiștilor 10 camere de vis, construite în stil maramureșean, cu accente moderne.

 

Noi am ajuns aici după câteva ore de vizitat și de fotografiat obiectivele turistice din Maramureș și ne-am tras puțin sufletul cu un pahar de ceai Fuzetea răcoritor, tare gustos, cu mentă și lămâie verde, mixul perfect pentru zilele toride de vară. Ne-am relaxat în piscină, am admirat priveliștea de vis pe care o ai de sus și ne-am pregătit pentru alte ore lungi de călătorii în zonă.

Dacă nu ai ști unde te afli, ai putea spune, cu mâna pe inimă, că ești cel puțin într-un colț din celebra insulă a Indoneziei – Bali – în Elveția sau în Italia, acolo unde se află locații cu piscine asemănătoare. Surprinzător este faptul că ești chiar în Maramureșul istoric, unde nu te-ai fi așteptat să găsești o astfel de locați

Este un contrast uimitor între piscina modernă și împrejurimile idilice cu dealuri verzi și construcții tradiționale din lemn, cu iz românesc. Toate acestea îți vor da un sentiment aparte. Te simți ca-n Bali, dar ești în al nostru Maramureș.

Bine de știut: Intrarea la piscină costă 80 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru copii. Turiștii cazați aici au accesul la piscină inclus în prețul camerei. Apa este încălzită și are în jur de 27-28 de grade. Piscina va fi deschisă până la finalul lunii septembrie. Vă recomandăm să veniți aici în timpul săptămânii, ca să vă puteți bucura de liniște. În plin sezon, locul este mai aglomerat. În plus, puteți servi bucate tradiționale din zonă, în apropiere, la Păstrăvăria Mara.

 

 

 

sursa: www.https://calatorinbascheti.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.