Mereu printre studenti
Marți, 11 Iulie 2023 09:55

Japonia? Nu. Cea mai frumoasă grădină botanică din România, de văzut vara aceasta

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Seamănă cu un peisaj din Japonia? Poate că da, dar este la noi, în Jibou, orașul de pe malul râului Someș, care ascunde o adevărată comoară în natură: Grădina Botanică ,,Vasile Fati”, de o frumusețe rară, pe care trebuie să o includeți pe lista voastră de top lucruri de văzut în România. 

 

https://calatorinbascheti.ro/wp-content/uploads/2022/06/gradinabotanicajibou4-225x300.jpg 225w, https://calatorinbascheti.ro/wp-content/uploads/2022/06/gradinabotanicajibou4-768x1024.jpg 768w, https://calatorinbascheti.ro/wp-content/uploads/2022/06/gradinabotanicajibou4-1152x1536.jpg 1152w, https://calatorinbascheti.ro/wp-content/uploads/2022/06/gradinabotanicajibou4-360x480.jpg 360w" sizes="(max-width: 1500px) 100vw, 1500px" style="box-sizing: border-box; vertical-align: middle;">

Ne veți întreba, poate, de ce Jibou, merită o vacanță la Jibou? Noi vă răspundem, sincer, da. Am petrecut câteva zile pline de farmec în orașul de pe malul Someșului și vă provocăm și pe voi să ajungeți aici și să-i cunoașteți secretele. Este un loc potrivit pentru familiile cu copii, așa că nu ezitați să-i aduceți și pe cei mici pentru că vor avea multe activități interesante de făcut.

DESCOPERĂ MINUNEA TURISTICĂ DIN JIBOU: GRĂDINA BOTANICĂ ,,VASILE FATI”

Unde? Jibou, județul Sălaj

Jiboul este un loc mai puțin știut și tocmai acest lucru ne-a atras și am fost curioși să vedem ce poți face aici ca turist. Și, spre surprinderea noastră, am găsit un loc curat, plin de istorie, liniștit, cu oameni săritori și primitori, cu bucate tradiționale tare bune și gusturi ca-n copilărie, cu peisaje de poveste, de pus în ramă. Orașul este verde, cu flori la fiecare pas, un fel de anticameră a Grădinii Botanice.

GRĂDINA BOTANICĂ ,,VASILE FATI’’

Dacă spui Jibou, spui, fără îndoială, Grădina Botanică ,,Vasile Fati”, cunoscută drept una dintre cele mai frumoase și mai mari grădini botanice din România. Pe noi ne-a impresionat, am petrecut aici ore bune și nu ne mai dădeam duși. Am făcut zeci de fotografii și am admirat plantele atent îngrijite.

Este o explozie de culoare și de frumusețe. Ia-ți câteva ore bune ca să o poți vizita și vei fi uimit de diversitate plantelor și animalelor de aici! Sunt mai multe sectoare, organizate tematic, un complex de sere cu plante din toate colțurile lumii, un acvariu, un parc zoologic, cu cerbi și voliere cu păsări.

Să nu ratați grădina japoneză și rozariumul! Trebuie să știți că Grădina Botanică din Jibou a fost fondată, în anul 1968, de către profesorul Vasile Fati de la liceul din localitate în scop educativ și din dragoste față de natură, iar, de atunci, s-a extins și s-a îmbogățit cu o varietate mare de plante prin efortul cercetătorilor de aici.
Intrarea costă 20 lei, pentru elevi, studenți și pensionari: 10 lei.

 

ALTE OBIECTIVE TURISTICE DE NERATAT LA JIBOU VEZI AICI!

• Castelul Wesselényi (1796)
• Castelul Béldy (1903)
• Primăria (1907)
• Biserica Reformată (secolul al XIII-lea)
• Biserica Catolică (secolul al XIII-lea)
• Muzeul orășenesc din Casa de Cultură, unde puteți vedea o colecție inedită de obiecte străvechi, tradiționale, dar și din perioada comunismului.

• Cripta Wesselényi (secolul al XVIII-lea).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa: www. calatorinbascheti.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.