Mereu printre studenti
Marți, 16 Mai 2023 09:17

Dermato-cosmetice: Știți care este semnificația lor?

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

V-ați întrebat vreodată care este deosebirea dintre produsele cosmetice obișnuite și cele din farmacii? Oare v-ar putea ajuta mai mult așa-numitele preparate dermato-cosmetice decât produsele din drogherie? Tocmai de aceea am creat acest serial, unde explicăm mai pe larg despre ce este vorba.

Ce este dermato-cosmetica?

Sigur cunoașteți termenul dermato-cosmetice, deoarece este deja consacrat. Dacă doriți o îngrijire țintită asupra unei probleme concrete, căutați întotdeauna la farmacie așa-numitele dermato-cosmetice. Compoziția și producția acestora nu sunt reglementate legal și nici nu trebuie să îndeplinească niciun standard special stabilit de lege, pentru a putea fi denumite dermato-cosmetice. Desigur, trebuie să respecte standardele din legea privind produsele cosmetice. 

Potrivit doamnei Lenka Průšová, creator de produse cosmetice și evaluator al siguranței produselor cosmetice, faptul că cineva a dezvoltat un produs în cooperare cu dermatologii nu face ca acesta să fie altceva decât tot un produs cosmetic. Si nici faptul de a fi fost testat dermatologic nu îl ridică la o categorie superioară. 

„Nici măcar nu scrie undeva cum ar trebui să arate ‚adevăratele dermato-cosmetice‘. Ar trebui să fie parfumate sau nu? Cum ar trebui să arate ambalajul? Ce substanțe ar trebui să conțină? Produsele cosmetice au reguli ferme și clare și recomand călduros să le respectați. Este singura modalitate de a nu intra în conflict cu autoritățile de control. Însuși termenul „dermato-cosmetice” este foarte amuzant. „Dermato evocă, în mod evident, utilizarea pe piele, așa că nici măcar numele nu implică niciun principiu util superior”, explică expertul termenul de dermato-cosmetice.

Produsele dermato-cosmetice sunt, de obicei, dezvoltate în colaborare cu și sub supravegherea unui expert dermatolog sau a unui pediatru, fiind testate dermatologic pentru a se potrivi chiar și celor mai sensibile tipuri de ten și de piele. „Așa-numitele dermato-cosmetice respectă doar un minim de cerințe legale pentru marketing, adică exact la fel ca și alte produse cosmetice”, explică Lenka Průšová.

 

 

sursa: www.notino.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.