Mereu printre studenti
Luni, 10 Aprilie 2023 07:45

Murder Mystery 2

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
FilmeFilme americane

„Murder Mystery 2” (Netflix, 2023) sau cum să-ți pierzi timpul cu o comedie ușurică

„Murder Mystery 2” (Netflix, 2023) – Vacanță criminală 2
Regia: Jeremy Garelick
Distribuția: Adam Sandler, Jennifer Aniston, Mark Strong, Mélanie Laurent, Jodie Turner-Smith

 

Lansată în 2019 de Netflix, comedia „Vacanță criminală” / „Murder Mystery” ne oferea o parodie a filmelor cu detectivi, dar și un cuplu actoricesc cu succes garantat: Jennifer Aniston și Adam Sandler. Personajele lor, soții Audrey și Nick Spitz, plecau în vacanță în Europa pentru a-și salva căsnicia, dar erau obligați să rezolve o crimă de care erau acuzați pe nedrept. Filmul a fost vizionat de 30 de milioane de abonați în primele trei zile și a devenit cea mai populară lansare a platformei în 2019.

Mizând pe aceeași rețetă, „Vacanță criminală 2” / „Murder Mystery 2” ni-i prezintă pe Audrey și Nick Spitz în fruntea propriei agenții de detectivi. Invitați de prietenul lor maharajah (Adeel Akhtar) la nunta sa pe o insulă de vis, ei au prilejul să se scalde într-un lux orbitor, dar și să asiste neputincioși la răpirea mirelui.

Cum în cercul de suspecți nu sunt doar mireasa franțuzoaică (Mélanie Laurent), fosta logodnică a maharajahului, contesa Sekou (Jodie Turner-Smith), președintele consiliului său de administrație, lăudărosul Francisco (Enrique Arce) și sora mirelui, Saira (Kuhoo Verma), ci în primul rând ei înșiși, soții Spitz ajung să gonească pe străzile Parisului în duba răpitorilor, supravegheați de sarcasticul Miller (Mark Strong), un luptător din trupele speciale care se amestecă în anchetă.

mm2 3

Coloana sonoră este inspirată din mai multe regiuni, predominând India și Franța. Cadrele reprezintă încă un avantaj considerabil pentru că se desfășoară rapid, fără a bate ritmul pe loc, iar opulența mediului completează perfect.

Mi-a plăcut că nu am ghicit din start cine e răufăcătorul. Deși, la drept vorbind, nu e foarte clar cine e răul și cine e binele în acest film. Antagonismul de forțe este atotprezent și își schimbă măștile rapid, fulminant chiar.

Camera e plasată acolo unde trebuie fără unghiuri artistice și avem parte și de imagini frumoase, tropicale și un Paris pe timp de noapte. Nu știu câtă influență asupra producției a avut actrița Charlize Theron, pe care am văzut-o trecută în generic ca fiind producător executiv.

Umorul este nelipsit, multe secvențe amuzante care te țin pe canapea.Este o comedie care te prinde, te relaxează, numai bună de urmărit pentru a te relaxa.

 În film, acțiunea evoluează în decoruri fascinante din Franța, precum Arcul de Triumf și Turnul Eiffel, dar și alte repere celebre precum podul Leopold-Sedar-Senghor, Palatul Garnier - Opera din Paris și Chateau de Vaux-le-Vicomte. La restaurantul italian Les Cailloux din Paris - Nick și Audrey sunt martorii unui incident bizar. Deși insula maharajahului, se zice în film, ar fi în Asia, filmările au fost făcute la Oahu, în Hawaii. Capitala Honolulu este locația principală de filmare, iar laguna Lanikuhonua a fost fundalul multor scene de plajă. E clar că frumusețea peisajelor, opulența decorurilor de pe insulă și obiectivele de arhitectură franceze din fundal sunt un alt atu al filmului.

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.