Mereu printre studenti
Luni, 03 Aprilie 2023 07:51

„Behind Her Eyes”- thrillerul Netflix pe care trebuie sa-l vezi

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Behind Her Eyes” este un serial ce se poate viziona pe Netflix si are un numar de 6 episoade ce se urmaresc foarte rapid, chiar cu sufletul la gura.

Serialul se bazeaza pe romanul omonim al lui Sarah Pinborough si este un thriller psihologic si sexual despre adulter, manipulare, minciuni, cosmaruri si efectele pe care le pot avea traumele asupra oamenilor. Povestea urmareste o femeie pe nume Louise care intalneste un barbat misterios intr-un bar, cei doi simt o atractie instantanee, dar lucrurile se complica atunci cand Louise (interpretata de Simona Brown ) descopera ca sarmantul  David (Tom Bateman) este noul ei sef si el este casatorit. 

De parca nu ar fi fost destul de complicat, Louise o intalneste apoi pe Adele ( Eve Hewson ), sotia lui David, si stabileste o prietenie secreta cu enigmatica femeie care poate sau nu, este abuzata psihologic de sotul ei.

Louise este surprinsă în mijlocul celor două persepective: din ce în ce mai captivată de David, care este amabil, protector și autoritar, și din ce în ce mai fermecată de Adele, a cărei atenție strălucește caldă și strălucitoare. Este chiar atât de rău dacă se complace în acest flirt cu David în timp ce se împrietenește cu Adele? Dacă niciunul dintre ei nu știe vreodată despre relația pe care Louise o are cu cealalt, ce s-ar putea întâmpla cel mai rău? 

„Behind Her Eyes” stabilește acel act de echilibru inițial și apoi construiește poveștile de fundal ale fiecărui personaj pentru a explica ce l-a condus în acest loc, atât de metodic încât s-ar putea să nu observi cât de neclintite devin lucrurile. Terorile nocturne pe care Louise le are în fiecare noapte, care includ moartea mamei sale și temerile ei cu privire la ceva teribil care i se întâmplă lui Adam. Amintirile pe care le are Adele despre timpul petrecut într-un spital de psihiatrie după un accident tragic din trecutul ei și despre prietenul apropiat pe care și l-a făcut acolo, dependentul de heroină Rob Robert Aramayo). 

heres what going with adele inbehind her eyes 2

Dar asta este doar una dintre problemele serialului, important este de fapt ce se intampla la final si fiecare eveniment care este prezentat in capitole ghideaza privitorul catre acea mare revelatie care are legatura cu trecutul Adelei, prietenul ei pe nume Rob. ( Robert Aramayo ), un incendiu suspect si rolul lui David in tot ce s-a intamplat. Este acel final nebunesc care explica si da sens celorlalte evenimente ale seriei, demonstrand ca tot ceea ce credeai ca stii in timp ce urmareai povestea a fost doar un joc care te-a impiedicat sa vezi adevarul pana la momentul cheie.

In spatele ochilor , are o coloana sonora grozava cu muzica de Kate Nash, Solomon Burke si Agnes Obel , care ajuta la crearea unei atmosfere misterioase si aproape magice care devine si mai hipnotica atunci cand este combinata cu fotografia care joaca intre tonuri reci si calde scenele de cosmar si performanta impecabila a lui Hewson ca femeie care ascunde mai mult decat lasa initial sa vada.

Simona Brown si Eve Hewson

O poveste grozava nu se spune de la sine, ai nevoie de actorii potriviti pentru a surprinde esenta si starea mentala a personajelor si tocmai asta fac Simona Brown si Eve Hewson .

Mai intai il avem pe Brown , care devine o femeie divortata care incearca sa faca fata complicatiilor cresterii singure a unui copil si pastrand secreta o relatie adultera. Louise este draguta si are o personalitate relaxata, dar poarta o greutate uriasa pe umeri si are momente de intuneric care se reflecta in cosmarurile ei. Fara spoilere, finalul are o intorsatura macabra si terifianta, demonstrand marea capacitate a lui Brown de a sari intre personalitati.

Adevarata vedeta a serialului este Eve Hewson , care incepe povestea aproape ca un robot tip Stepford Wives, care pare sa faca tot posibilul sa se adapteze la viata pe care si-o doreste sotul ei. Dar acea fatada a perfectiunii este distrusa atunci cand incepem sa vedem flashback -uri despre trecutul Adelei si cateva momente de „claritate” in care ea dezvaluie ca in spatele acelor ochi mari si albastri s-ar putea ascunde un monstru.

descărcare 14

Jocuri mintale de la inceput pana la sfarsit

Povestea incepe aparent simpla, dar acesta este un thriller psihologic si va asigura ca o cunoasteti minut cu minut. Serialul te face sari in fiecare minut, uneori crezand ca Adele este victima, alteori ca David ar putea fi raufacator si ca Louise ascunde ceva periculos.

Toate acestea au fost construite la perfectiune, astfel incat sa nu te ameteasca sau sa te pierzi, doar iti arata foarte clar ca ar trebui sa lasi povestea sa curga fara sa incerci sa o explici.

Nimic nu este ceea ce pare

Nu, nu este o poveste despre adulter si triunghiuri amoroase , ceea ce se intampla intre Adele, Louise si David este mult mai complicat si totul este despre crearea unei imagini perfecte care se rupe la sfarsit si se schimba complet cu o intorsatura neasteptata. Fara indoiala, tema relatiilor complicate este cea care declanseaza toate problemele, dar in spatele ei se afla multe alte lucruri care deja complicasera povestea inainte si toate acele mici indicii lasate devin altceva cand vine sfarsitul.

Un portret al relatiilor toxice

Dincolo de jocurile misterioase si psihologice, aceasta serie ne arata diferitele fete ale relatiilor toxice, trecand prin infidelitate, tradare, minciuna si tehnicile pe care unii le folosesc pentru a-i controla pe altii. Controlul si manipularea sunt cele mai puternice arme din serie, fiecare personaj foloseste asta la un moment dat.

Te vei intreba de ce Adele nu scapa din acea viata, de ce David nu face nimic pentru a obtine fericirea pe care si-o doreste atat de mult si de ce Louise face aceleasi greseli mereu si din nou, dar asta face parte din ceea ce o face. 

descărcare 13

Misterul si magia se unesc

Din primul minut iti poti da seama ca serialul ascunde ceva si ca fiecare personaj are o furtuna in minte, dar serialul face apoi saltul de la realist la magic, cu un truc (care poate parea absurd, dar care te va surprinde) care explica tot ce se intampla printr-un element supranatural si magic.

Finalul este unul neasteptat si surprinzator, se bazează pe un fenomen supranatural denumit proiecție astrală, proces pe care Adele a descoperit-o că a putut să-l folosească în timp ce stătea într-un spital de psihiatrie în timpul scenelor flashback ale spectacolului și pe care a învățat-o și lui Louise, ca fiind un mijloc de combatere a frecventelor ei atacuri nocturne.

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.