Mereu printre studenti
Luni, 13 Martie 2023 08:37

Beneficiile uleiului de arbore de ceai

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Uleiul de arbore de ceai este foarte popular și se regăsește pe lista ingredientelor a numeroase de produse de îngrijire. Tocmai de aceea, este bine să ai în trusa ta de cosmetice și acest ulei, însă în formula simplă, nu combinat cu alte ingrediente. De ce? Ei bine, el are numeroase beneficii și, în plus, este și preferatul lui Meghan Markle care a declarat că uleiul de arbore de ceai nu îi lipsește niciodată când călătorește.

Uleiul de arbore de ceai este un ulei esențial, cu un miros similar celui de camfor, care are capacitatea de a vindeca infecții, are proprietăți antibacteriene și este un puternic dezinfectant.

1. Vindecă răni și arsuri

Uleiul de arbore de ceai este un antiseptic natural, ceea ce înseamnă că poate fi folosit pentru a trata diverse răni și arsuri. Există chiar și numeroase studii care arată că ajută la vindecarea rănilor, însă acest lucru nu este deloc surprinzător, având în vedere că aborigenii din Australia îl foloseau în acest scop.

Dacă ai o mică tăietură, arsură solară sau de alt tip, îl poți aplica cu ajutorul unui bețișor cu vată. Atenție, poate fi destul de puternic, așadar în unele cazuri este indicat să îl diluezi cu puțină apă.

 

2. Vindecă imperfecțiunile

Dacă ai un ten normal sau tendință acneică, acest ulei de arbore de ceai este perfect. Probabil ai citit deja numeroase articole despre cum poți scăpa de acnee, iar acest ulei se numără mereu printre recomandări. Este important să știi că nu vindecă acneea severă, ci este pur și simplu o alternativă naturală în cazul în care apar câteva imperfecțiuni.

Dacă ai pielea uscată este mai bine să te ferești de el sau să îl folosești într-o formulă diluată, deoarece este foarte puternic.

3. Vindecă infecțiile fungice

Infecțiile fungice sunt neplăcute, însă ulei de arbore de ceai este un aliat potrivit în lupta împotriva lor. Poți scăpa de prurit și inflamații în mod natural dacă îl aplici corespunzător. În acest caz este indicat să folosești o concentrație mai puternică (25-50%). Îl poți folosi și pentru infecțiile unghiilor, însă rezultatele se vor vedea în timp. De obicei, dacă îl vei aplica de două ori pe zi, vei scăpa de infecție în maximum 6 luni, iar aspectul unghiilor tale se va schimba complet.

4. Protejează scalpul

Dacă suferi de mătreață sau scalpul tău este iritat, cu prurit, uleiul de arbore de ceai te poate ajuta. El are capacitatea de a elimina mătreața și de a calma pielea uscată, care poate cauza și căderea părului. Poate fi folosit și pentru a scăpa de foliculită, așa că este bine fie că alegi un șampon care conține acest ulei, fie să adaugi tu câteva picături.

 

 

 

 

 

 

sursa: www.elle.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.