Mereu printre studenti
Luni, 20 Februarie 2023 11:18

Craiova se pregătește de Paște.

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Craiova se pregătește deja de Paște și umblă la bugetul anului 2023, la două săptămâni de la aprobare. Doar nu degeaba a fost desemnată, anul trecut, drept cea mai bună destinație din Europa pentru Sărbătorile Pascale din 2023.

Cum a ajuns Craiova pe primul loc în clasamentul European Best Destinations pentru Târgul de Paște 2023 este de notorietate. Cert este că pe baza unor fotografii cu parcurile viu colorate din Bănie, orașul a primit votul de încredere al potențialilor turiști. Așa că primăria se pregătește să-i întâmpine cu noi căsuțe de lemn special construite și obișnuitele decorațiuni stradale, de data asta în spiritul Paștelui.

Lucru anunțat, de altfel, chiar de către primarul Olguța Vasilescu, pe Facebook. „Am început deja pregătirile pentru Târgul de Paște, care va debuta în aprilie. Prima căsuță pentru comercianți a fost deja realizată de sculptorul Gabi Rizea și echipa sa și adusă în curtea primăriei. Rezervați-vă timp pentru Craiova! Va fi spectaculos!“, a fost mesajul edilului, însoțit de fotografii cu prima căsuță destinată Târgului de Paște. Una personalizată cu Craiova și cu sigla „European Best Easter Destination“. Suma alocată din bugetul local pentru căsuțe și decorațiuni este de 633.000 de lei.

 

Craiova se pregătește de Paște. Bugetul Craiovei, la prima rectificare

La începutul acestei luni, Consiliul Local Municipal (CLM) aproba bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2023, evident în forma stabilită de Olguța Vasilescu. Acum, în ședința ordinară a lunii februarie, care va avea loc joi, se propune și prima rectificare. În buget au mai intrat 372.000 de lei din profitul net al regiilor autonome, societăților și companiilor naționale. Tot Direcția Impozite și Taxe propune suplimentarea prevederii bugetare cu suma de 35.000 de lei, bani proveniți din încasarea unor taxe, din valorificarea unor bunuri sau din depozitele speciale pentru construcții de locuințe. Din acești bani, 329.000 de lei sunt destinați plății furnizorilor de alimente pentru antepreșcolarii din cele 9 creșe de stat de pe raza municipiului Craiova.

Așa cum am menționat mai sus, primăria mai umblă la buget și pentru Târgul de Paște. Astfel, 320.000 de lei vor fi alocați pentru „achiziționarea de căsuțe din lemn necesare organizării de evenimente de interes public“, iar 313.000 lei sunt destinați pentru achiziționarea de decorațiuni stradale specifice. Rectificarea bugetară mai vizează și cei 6.642.770 lei luați din capitalul social al Termo Urban Craiova SRL, conform hotărârii CLM Craiova din ianuarie, în vederea suplimentării subvenției pentru energia termică livrată populației racordată la sistemul de energie centralizat din municipiu. Adică, pentru subvenționarea tarifului la gigacaloria livrată populației, majorat în decembrie 2022.

 

 

 

 

 

sursa. www.gds.ro

Ultima modificare Luni, 20 Februarie 2023 11:26

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.