Imprimă această pagină
Miercuri, 26 Octombrie 2022 11:23

UCV, în elita mondială în domeniile Calculatoare, Inginerie și Științe

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea din Craiova se află pe locul 801+ în domeniul Computer Science, potrivit ultimului clasament publicat de Times Higher Education World University Ranking. În clasamentul Times pe domenii de studiu, UCV mai ocupă locul 1001+ în domeniile Inginerie și Științe.  În clasamentul global Times Higher Education World University Ranking, în care au fost clasificate 1.799 de universități din întreaga lume, Universitatea din Craiova a fost clasată în intervalul 1501+.

Clasamentul actual al Times Higher Education colectează date din anul academic 2019-2020 și folosește un set de 13 indicatori de performanță organizați pe cinci direcții care analizează activitatea didactică ( 30%), activitatea de cercetare (30%), citările științifice (30%), deschiderea internațională (7.5%) și veniturile atrase din mediul economic  (2.5%). Sistemul de ranking internațional evaluează 11 domenii academice, UCV fiind clasificată în 3 din cele 9 la care poate aplica. Deși este la prima apariție în clasamentul Times Higher Education World University Ranking, UCV ocupă locul 5 în rândul universităților românești, în privința numărului de domenii incluse în clasament. Din totalul de 93 de universități acreditate din România, doar 20 au intrat în clasamentul Times Higher Education 2023, alte două primind statutul de instituții raportoare.

Universitatea din Craiova este, de asemenea, prezentă și în celelalte două ranking-uri internaționale importante: Shanghai Ranking for Academic Subjects, unde se află în intervalul 400 – 500 în Domeniul Matematică (doar 500 de universități sunt incluse în acest clasament), și QS World University Rankings, un clasament global, în care ocupă o poziție în grupa 1400+ (în clasament sunt clasificate doar 6.000 de universități la nivel mondial).

Pentru fiecare sistem internațional de ranking al performanțelor academice, sunt evaluate anual aproximativ 30.000 de universități din întreaga lume.