Mereu printre studenti
Marți, 25 Octombrie 2022 10:06

10 destinații fabuloase din Europa, pe care merită să le vizitezi

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În loc să alegi destinațiile obișnuite, precum Londra sau Paris, de ce nu încerci o vacanță în aceste locuri fascinante, care sunt mult mai puțin aglomerate, dar la fel de frumoase?

Manarola, Italia

1


Mergi în Manarola, cel mai vechi și al doilea cel mai mic din orășelele Cinque Terre, este renumit pentru fructele de mare delicioase din Marea Ligurica, vinul dulce Sciacchetra și puțină pace și liniște, pentru că mașinile nu sunt permise. Ca să ajungi acolo, trebuie să iei trenul Pisa Centrale din orice orășel din Cinque Terre.

Ikaria, Grecia

2

Trebuie să fie ceva în apa din această insulă grecească, pentru că locuitorii acesteia trăiesc aproape 100 de ani. Viziteaz-o în timpul verii pentru panagiri, festivalurile care celebrează sărbătorile religioase, la care poți asista de două ori pe săptămână, între lunile mai și octombrie.

Goreme, Turcia

3

Cel mai frumos lucru din Goreme, în afară de formațiunile de rocă în care s-au construit biserici minunate? Să observi întreaga priveliște dintr-un balon cu aer cald, la zeci de metri înălțime.

Rovinj, Croația

4

Localizat în Marea Adriatică, Rovinj este un port activ pentru pescuit, cu o vreme mediteraneană extraordinară. Este aflat în apropierea parcului național Brijuni, unde poți vedea ruinele Palatului Bizantin.

Hallstatt, Austria

5

Numit de multe ori și „perla Austriei”, acest orășel pitoresc este înconjurat de saline, făcând astfel excursiile turistice mult mai fascinante.

Porto, Portugalia

6

Deși este al doilea cel mai mare oraș din Portugalia, Porto se află foarte des în umbra Lisabonei. Un oraș cultural, cu construcții colorate, pe care ar trebui să îl iei în considerare. Vizitează Mercado do Bolhao, o piață interioară enormă, de unde îți poți cumpăra de la pâine proaspăt făcută până la pește, care probabil înota în Oceanul Atlantic acum câteva ore.

Torun, Polonia

7

Goticul oraș situat pe râul Vistula este mult mai puțin aglomerat decât Varșovia sau Cracovia, are o scenă pe care se desfășoară spectacole de teatru inedite și este și locul de naștere al astronomului Nicolaus Copernic. Un alt loc pe care să nu îl ratezi? Muzeul de turtă dulce, pentru care orașul Torun este celebru.

Piran, Slovenia

8

Străzile înguste și aleile gotice își fac loc prin acest oraș istoric, situat pe vârful unei peninsule. Împachetează neapărat încălțăminte comodă! Orașul este atât de mic, încât sigur vei vrea să faci o plimbare de 30 de minute dintr-o margine în cealaltă.

Alesund, Norvegia

9

În timp ce te afli în Alesund, vizitează și parcul acvatic din Tueneset, cel mai mare acvariu cu apă sărată din nordul Europei. Vizitează-l în luna decembrie pentru o experiență minunată la schi, în Alpii Sunmore.

Kotor, Muntenegru

10

Orasul Kotor este de fapt un canion scufundat, înconjurat de stânci calcaroase și este unul din cele mai bine păstrate orase medievale din toată lumea. Încearcă să citești înainte un ghid turistic pentru a naviga cât mai ușor prin această fostă fortăreața austro-ungară.

Kotor face parte din Patrimoiul Mondial UNESCO și este situat în partea retrasă a golfului. Din moment ce mașinile nu au permisiunea de a intra în Centrul Vechi al Kotor-ului, aceasta este o bună oportunitate de cunoaștere a zonei, străbătând pe jos străzile din piatră ale orasului. Urcă cele 1350 de trepte ale cetății San Giovanni pentru o priveliște care îți va tăia răsuflarea. Munții, apa turcoaz și fortificațiile vechi vor completa o imagine pe care nu o vei uita niciodată.

 

 

 

 

sursa: www.elle.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.