Mereu printre studenti
Vineri, 07 Octombrie 2022 09:21

Filosofia Chanel & spiritul vieții pariziene

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ori de câte ori îmi aduc aminte de Paris Fashion Week, îmi este imposibil să nu mă gândesc la show-urile Chanel – atmosfera, decorurile fabuloase, care imaginau un univers în sine, și mirosul intens care plutea peste tot și toate – o lejeritate fantastică, dar și lux în sensul acela pe care numai francezii îl pot surprinde și reda.

Dar, la Chanel, și mulțimea face parte din poveste – invitații, mulți dintre ei purtând piese din colecțiile Chanel, reușind să contureze un tablou viu, o scenă autentică de ce înseamnă modă în adevăratul sens al cuvântului, așa cum și-a imaginat Coco Chanel, așa cum a reușit tot ea să întipărească în ADN-ul clientelor emoția pret-a-porter-ului sofisticat, prin piesele și accesoriile devenite repere absolute de stil – perlele, blazerele din bouclé, cardiganele din jerse, gențile și pantofii bicolori.

Show-ul prezentat recent la Paris, cel dedicat sezonului de primvăvară-vară 2023, readuce în scenă grația absolută a unui film iconic – „Anul trecut la Marienbad”, capodopera lui Alain Resnais din 1961. Coco Chanel a imaginat superbele rochii purtate de actrița Delphine Seyrig în acest film – o garderobă completă, modernă, atemporală, ce evocă universul starurilor de film din perioada anilor ’20.

Sigur, rochia neagră din muselină a fost vedeta absolută, iar ea se regăsește, reinterpretată, și în colecția Chanel pentru vara lui 2023. Virginie Viard, responsabilă pentru direcția artistică, a aruncat în scenă toate elementele care vorbesc despre spiritul casei, dar și materialele care surprind perfect filosofia Chanel – șifon, dantelă, muselină, mătase, jerse & tweed.

Ansamblurile relaxate, dar în același timp cu structură, impunând o anume forță și eleganță, deschid show-ul, alături de o serie de imprimeuri cu o grafică extrem de particulară. Pielea joacă un rol important în colecție – acest lucru îmbină perfect ideea de modernitate cu valorile specifice casei Chanel.

Vedetele care au purtat ținute Chanel integrează perfect spiritul Coco, și îl readuc în actualitate – Kristen Stewart, Charlotte Casiraghi, Anna Mouglalis, Caroline de Maigret, Marine Watch, Diane Kruger, dar și Sebastien Tellier – toți reușesc să împrumte câte ceva din personalitatea lor emoției ce descrie numele Chanel.

 

 

 

 

 

 

 

sursa: www.elle.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.