Mereu printre studenti
Miercuri, 05 Octombrie 2022 08:13

5 octombrie 2022. Ziua mondială a profesorilor și a educației

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ziua internaţională a profesorului, sărbătorită începând cu anul 1994
Federația globală a Uniunii Sindicatelor Cadrelor Didactice “Education International” a lansat pe data de 5 octombrie 1994, o campanie de promovare ce are în vedere meritele cadrelor didactice, dar și contribuția acestora adusă în procesul educațional, la nivel mondial.

Pentru a le recompensa performanțele profesorilor, în anul 2008 a fost instituit Premiul Hamdan. Premiul constă în suma de 300.000 de dolari, se acordă din doi în doi ani și se împarte la trei laureați ale căror proiecte pe care le-au susținut de-a lungul anilor au scopul de a îmbunătăți performanțele, dar și eficiența profesorilor.

Tema Zilei Mondiale a Profesorului 2022, potrivit Unesco, este „Transformarea educației începe cu profesorii”. Celebrările vor aborda angajamentele și apelurile la acțiune făcute la Summitul Transforming Education, din septembrie 2022, și vor analiza implicațiile pe care le au pentru profesori și profesori.

Sărbătoarea de trei zile de la sediul UNESCO va include ceremonia de decernare a Premiului UNESCO-Hamdan pentru dezvoltarea cadrelor didactice și o serie de evenimente care arată că garantarea unor condiții decente de muncă pentru profesori, accesul la oportunități de dezvoltare profesională și un statut profesional recunoscut este o premieră, un pas către sisteme educaționale mai rezistente. UNESCO lucrează pentru a valorifica rolul vital al acestor agenți de schimbare primari.

 


 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.