Imprimă această pagină
Marți, 20 Septembrie 2022 06:16

Transalpina rămâne deschisă până la jumătatea lunii octombrie, dacă nu vine iarna

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea mai înaltă șosea din România, Transalpina, va rămâne deschisă până la jumătatea lunii viitoare. Condiția este ca între timp să nu se instaleze iarna în stațiunea montană Rânca.

Conform reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, chiar dacă vor mai fi episoane de vreme rea șoseaua nu va fi închisă, ci vor fi luate măsuri pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță. Astfel, și în momentul de față Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu, intervine în fiecare dimineață, pentru a face revizia pe întreg traseul de la ieșire din Rânca și până în zona de creastă, la limita cu județul Vâlcea. Sunt curățate la nevoie porțiunile unde sunt probleme sau resturi de stâncă. În prezent se circulă în condiții normale. Lapovița și ninsoare de la finalul săptămânii trecute nu s-au păstrat, din cauză că în timpul zilei temperaturile sunt mai mari.

Se circulă pe propria răspundere

Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, a declarat că în momentul de față nu sunt obligatorii anvelopele de iarnă. Fiecare șofer care cunoaște legislația știe că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe orice drum acoperit cu zăpadă, indiferent de zonă și de anotimp. Prin urmare, conducătorii auto trebuie să știe că în zona montană vremea este schimbătoare și se pot trezi cu ninsoare, iar condițiile de trafic să se modifice major. Intenția este de a ține deschisă Transalpina cât de mult se poate din punctul de vedere al condițiilor meteo și al unor condiții de siguranță în trafic.

„Sigur că nu ne apucăm să închidem șoseaua la prima zăpadă care se și topește. Totul va depinde de starea vremii. Dacă iarna se va instala la Rânca și va ninge consistent, nu vom avea cum să mai ținem drumul deschis între stațiune și Obârșia Lotrului. Statul nostru este ca șoferii să nu intre dimineața devreme pe Transalpina și să nu rămână până seara. Pot avea loc schimbări de temperatură și să apară gheața pe carosabil. Dacă au probleme totuși să sune la 112 sau să ne contacteze direct dacă au posibilitatea și vor beneficia de asistență.

Am vrea să ținem șoseaua deschisă până la jumătatea lunii octombrie, dacă va fi posibil. Încă este un drum căutat de turiști. Suntem pregătiți să intervenim peste tot cu utilaje în zona de răspundere a DRDP Craiova. Avem utilaje proprii și vor intra în vigoare și acordurile cadru pentru intervenția pe timp de iarnă”, a declarat Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa: www.gds.ro