Imprimă această pagină
Marți, 20 Septembrie 2022 06:06

Rutina de îngrijire coreeană în 10 pași, pentru un ten superb și sănătos

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ritualul curpinde 10 pași, iar noi te ajutăm să înțelegi mai bine cum funcționează și cum să o personalizezi ca să funcționeze cât mai bine pentru tine. Deși îți va ocupa puțin mai mult timp, rezultatele vor fi pe măsură. Crede-ne!

1. Curățarea în doi pași

Femeile din Coreea folosesc două metode pentru a își îndepărta machiajul. Ele încep procesul de curățare prin folosirea unui demachiant pe bază de ulei, pentru a îndepărta tot machiajul și toate impuritățile acumulate în timpul zilei. Datorită uleiului, fondul de ten, mascara și chiar și rujul se vor curăța mult mai rapid.

După ce au terminat primul pas, folosesc un gel de curățare pe bază de apă pentru a curăța orice reziduu rămas și pentru a lăsa tenul imaculat și hidratat. Cheia este să găsești un gel de curățare blând, care să nu îți irite pielea sensibilă.

2. Exfoliantul

Exoliantul ajută la îndepărtarea celulelor moarte și curățarea în profunzime a tuturor porilor. Nu trebuie, însă, să exagerați. Folosiți un exfoliant de două ori pe săptămână. Dacă aveți tenul foarte sensibil și nu puteți suporta exfolierea mecanică, vă sfătuim să încercați un exfoliant chimic.

3. Loțiunea tonică

Printre produsele care fac parte din arsenalul lor se numără și loțiunea tonică. Alege unul pe bază de ingrediente naturale, potrivit tipului tău de ten și vei vedea cum va face minuni.

4. Măștile de față din material textil

Măștile din material textil sunt un mod foarte simplu de a-i oferi tenului tău toate ingredientele de care are nevoie pentru a arăta nemaipomenit.

5. Esențele

Esențele sunt niște formule care au la bază foarte multe ingrediente benefice tenului, cu o textură fluidă și mai puțin concentrată decât cea a unui serum. Rolul lor principal este să hidrateze tenul și să creeze un mediu potrivit pentru serum, astfel încât acesta să funcționeze la capacitatea lui maximă. Gândește-te la tenul tău ca la un burete: odată ce este umplut cu apă, absoarbe mult mai bine celelalte produse.

6. Serum-urile și fiolele

Aceste produse sunt formate din ingredienți activi care sunt creați conform diferitelor nevoi ale tenului, cum ar fi corectarea liniilor fine, lipsei de fermitate, hidratarea sau acneea. Mergi în magazin și alege-l pe cel care ți se potrivește cel mai bine.

7. Crema hidratantă pentru ochi

Un pas cu care sunteți probabil obișnuite este să folosiți creme hidratante, atât pentru zona ochilor, cât și pentru întreaga față. Pielea din jurul ochilor este mult mai subțire și mai sensibilă decât restul feței și se deshidratează mai rapid, iar din acest motiv trebuie să folosiți altă cremă decât cea pe care o folosiți pe restul feței.

8. Crema hidratantă pentru ten

Crema hidratantă pentru față este făcută pentru a crea o barieră între ten și factorii externi, pentru a fixa ingredientele pe care le-ai aplicat înainte si pentru a le împiedica să se evapore.

9. Cremele cu protecție solară

Cremele cu SPF (care se folosesc doar ziua), sunt unul dintre cele mai mari secrete coreene. În fiecare zi, încheie-ți rutina de îngrijire prin aplicarea unei creme cu protecție solară. Atenție! Simplul fapt că fondul de ten sau crema de zi conține SPF nu este suficient pentru a îți proteja tenul de razele foarte dăunătoare ale soarelui.

10. Crema de noapte

Ultimul pas cu care se încheie rutina coreeană este aplicarea, la finalul zilei, a unei creme de noapte foarte consistente, care să aibă gijă ca tenul tău să rămână hidratat până dimineața.

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa: www.elle.ro