Mereu printre studenti
Marți, 13 Septembrie 2022 08:25

Gazonul de pe „Oblemenco“, schimbat în timp record

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gazonul de pe „Oblemenco“, schimbat în timp record. Stadionul „Ion Oblemenco“ are un nou gazon. Conform solicitării Primăriei Craiova, au fost înlocuiţi cei 8.036 mp de gazon hibrid, cât are suprafața de joc, tot cu gazon hibrid.

Potrivit caietului de sarcini, operaţiunea trebuia să aibă loc în maxim 15 zile, dar constructorul s-a mişcat mult mai repede. Ba chiar se poate spune că schimbarea gazonului s-a făcut în timp record, iar următorul meci al Universităţii va avea loc la Craiova. De altfel, clubul Universitatea Craiova a şi anunţat că derby-ul cu FCSB, din etapa a 11-a din SuperLigă, programat duminică, 18 septembrie, de la ora 21:30, va avea loc pe stadionul „Ion Oblemenco”. 

De înlocuirea suprafeţei de joc s-a ocupat firma Sports Fields SRL, din Bucureşti. Acţiunea a început miercuri seară şi s-a încheiat ieri, când s-au făcut ultimele retuşuri. Sports Fields a avut obligația de a executa lucrările de schimbare a gazonului hibrid existent cu gazon rulou hibrid din pepiniera proprie sau pepinieră specializată şi s-a achitat de sarcini în cinci zile calendaristice.

Potrivit contractului, firma trebuia să decoperteze gazonul existent și să-l evacueze din incinta stadionului, să pregătească substratul pentru noul gazon, să descarce și să manipuleze noile rulouri de gazon hibrid, să le instaleze și să le stabilizeze. Operaţiunea încheiată ieri a costat bugetul local 2.518.080,36 lei fără TVA. Adică 2.996.515,62 lei cu TVA (606.000 euro), potrivit contractului atribuit prin licitaţie publică încă de la sfârşitul lunii iulie. 

Gazonul de pe „Oblemenco“, la mâna Sports Fields

Acţiunea era însă programată după festivalul IntenCity, care a avut loc pe 26, 27 şi 28 august pe stadionul „Ion Oblemenco“. Sports Fields SRL este firma care a schimbat gazonul arenei din Bănie şi în octombrie 2021. Numai că atunci a înlocuit nu doar cei 8.036 mp de gazon hibrid, ci şi cei 2.000 mp de gazon natural de pe margine, cu gazon artificial. Operaţiunea de anul trecut a costat 650.000 de euro, cu TVA. Şi atunci, ca şi acum, la licitaţie s-a prezentat doar firma din Capitală. 

 Cum gazonul nu ar avea termen de garanție, primăria a cerut şi acum un termen de consultanță gratuită de trei luni de la data recepției, timp în care vrea să afle, printre altele, ce tratamente trebuie aplicate, când se poate desfășura primul eveniment sportiv, frecvența și durata evenimentelor, temperatura minimă de la care se recomandă pornirea instalației de încălzire pe perioada rece. Informaţii pe care le-a mai primit, de altfel, şi la precedenta acţiune de înlocuire a gazonului, derulată tot de Sports Fields SRL. Asta până se va încheia megaacordul cadru pe patru ani de „servicii complete şi eficiente de intervenţii şi lucrări specifice“ pentru gazon hibrid.

 

 

 

 

sursa: www.gds.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.