Mereu printre studenti
Marți, 06 Septembrie 2022 07:14

Tot ce trebuie să știi despre vopsirea și decolorarea părului

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tendințele sezonului

„Ce se poartă în acest sezon?' este cu siguranță întrebarea care mi-a fost adresată cel mai des în ultimii ani, de când am devenit beauty editor. Ei bine, îmi pare rău să te dezamăgesc, dar nu am răspuns clar și precis pentru tine. Așa cum spune și hairstilistul Florin Noje, „nu mai putem vorbi de o tendință generală. Se poartă orice. Se poartă tunsorile și culorile care te avantajează, se poartă ce vrei tu să porți. Nu mai există o linie pe care toată lumea trebuie să o respecte'.

Cu toate acestea, pentru a afla care sunt coafurile, tunsorile ori nuanțele potrivite pentru fizionomia ta, pentru tonul pielii tale ori pentru stilul tău de viață, Florin subliniază că e „foarte important să ajungi într-un salon și să consulți un specialist'.

În ciuda faptului că nu mai putem vorbi de tendințe generale, nu putem să ignorăm noutățile care apar în industria de beauty. La capitolul colorare, Florin îmi spune că marea vedetă a ultimilor ani este tehnica French Balayage Shadow. Această modalitate de colorare a părului constă în folosirea unei nuanțe mai închise la rădăcină și a unei nuanțe mai deschise pe lungimea firului de păr. „Este o tehnică foarte interesantă, care se potrivește oricui', spune Florin. „Și asta pentru că nu vorbim de contraste de culori foarte mari. Nu trebuie să îți faci rădăcinile negre și lungimea părului blondă. Poate să fie o diferență de doar două tonuri: un șaten natural la rădăcină și un blond închis pe lungimea firului de păr'. Chiar dacă la prima vedere poate părea o procedură ușor de realizat, Florin îți recomandă să nu faci experimente acasă, ci să apelezi la ajutorul unui specialist. „E foarte important ca trecerea dintre culori să fie una armonioasă și plăcută. Și niciodată nu vei putea obține acasă același rezultat ca la salon'.

De ce decolorarea determină deteriorarea părului

images 1

Una dintre cele mai mari temeri cu care femeile se confruntă atunci când iau decizia de a își decolora părul e legată de deteriorarea podoabei capilare și de ruperea firelor de păr. Florin îmi explică că aceste două problemele sunt determinate de metalele depozitate în interiorul firului de păr. Cantitatea acestora poate varia în funcție de calitatea apei din fiecare oraș. Cu toate acestea însă, chiar și cea mai curată apă poate fi contaminată. Iar cu fiecare spălare, nu facem altceva decât să acumulăm și mai multe metale în interiorul firului de păr. Deși nu sunt nocive pentru sănătatea noastră, trebuie să știi că acestea facilitează ruperea părului și chiar obținerea unei alte nuanțe, diferită de cea pe care ți-o doreai. Mai exact, în timpul procesului de colorare, balayage și decolorare, metalele din interiorul firului de păr interacționează cu compușii oxidanți din vopsea și cauzează ruperea firului de păr, influențând în egală măsură și culoarea obținută.

Cum îți menții părul sănătos după decolorare

Din fericire, la această întrebare, Florin Noje are un răspuns salvator, iar acesta se numește Serie Expert Metal Detox de la LOréal Professionnel Paris. „E o gamă care a revoluționat industria de beauty. Până acum nu a mai existat niciun alt produs care să neutralizeze metalele din interiorul firelor de păr. Tocmai de aceea, nu ar mai trebui să îți fie teamă să îți decolorezi și vopsești părul. Pentru că acum o poți face în siguranță, și te poți bucura de un păr mai sănătos, mai strălucitor și mai îngrijit o lungă perioadă de timp'.

Gama Serie Expert Metal Detox este un protocol care se realizează la salon în trei etape. Primul pas, îmi spune Florin, îl reprezintă aplicarea Spray-ul Pre-Tratament. Acesta trebuie folosit înainte de a începe procesul de colorare, balayage sau decolorare.

Spray-ul, ca și toate celelalte produse ale gamei, conține o moleculă extrem de puternică, numită glicoamină, care reușește să neutralizeze metalele din interiorul firelor de păr. Glicoamina nu este doar puternică, ci și extrem de mică, fiind astfel singura moleculă capabilă să penetreze firul de păr în profunzime. Odată ce a intrat în firul de păr, molecula cuprinde întreaga cantitate de metal din acesta și o neutralizează, asigurând un proces de proces de colorare, balayage și decolorare reușit.

Cel de-al doilea pas constă în folosirea șamponului cremă anti-metale, care are rolul de a-i oferi părului detoxul de care are nevoie și de a înlătura într-un mod blând metalele depozitate în interiorul firelor.

Ultimul pas îl reprezintă folosirea măștii Metal Detox, care are rolul de a proteja fibra de păr și de a preveni depozitarea de noi metale. Aceasta trebuie aplicată pe lungimea firului de păr și lăsată să acționeze aproximativ zece minute.

„Toate aceste produse fac ca rezultatele obținute la salon să dureze mai mult timp', spune Florin. „Părul e mai sănătos, mai strălucitor, are o elasticitate mai mare, iar culoarea se menține mai mult. Toate clientele mele care au încercat Serie Expert Metal Detox nu își mai doresc colorarea părului fără această gamă'.

Însă, e important să înțelegi că trebuie să îi acorzi părului tău o îngrijire specială și acasă, nu doar la salon. Tocmai de aceea, LOréal Professionnel Paris a dezvoltat un kit unic, de îngrijire pentru acasă, care te va ajuta să menții rezultatele obținute la salon și să îți păstrezi părul sănătos și plin de vitalitate. Kit-ul conține un șampon de curățare anti-metale și o mască de protecție împotriva depozitării metalelor. Șamponul are o textură densă și o formulă fără sulfat, ce vor asigura o neutralizare completă a metalelor din păr. Masca reușește să pătrundă cu ușurință în interiorul firelor de păr, protejându-le de viitoarele particule de metal și reducând în același timp nivelul de porozitate. Pentru rezultate optime, Florin îți recomandă să folosești aceste produse de două ori pe lună.

Recomandările specialistului

Primul lucru pe care Florin Noje te sfătuiește să îl faci e să îi acorzi părului tău o îngrijire constantă. „Nu te poți aștepta ca după trei luni părul tău să arate la fel ca în ziua în care ai plecat din salon dacă nu ai grijă de el și acasă. Trebuie să folosești produse de îngrijire special concepute pentru tipul tău de păr, să îți menții culoarea cu un toner'.

De asemenea, Florin îți recomandă să eviți schimbările radicale de culoare și să ai așteptări realiste atunci când pășești într-un salon. „Dacă pleci dintr-o bază închisă nu te poți aștepta ca părul tău să se deschidă extrem de mult într-o singură ședință. În primul rând, nu e sănătos. E mult mai sigur să faci lucrurile treptat. Rezultatele sunt mai bune, iar părul tău va arăta mai bine în timp. Întotdeauna recomand să treci prin mai multe etape, să nu faci deschideri foarte mari și agresive din prima', concluzionează Florin Noje.

 

 

 

 

 

Sursa:www.elle.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.