Imprimă această pagină
Vineri, 02 Septembrie 2022 10:20

Şcoală de vară ,,Învață pentru siguranța viitorului tău!”

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Facultatea de Litere a Universității din Craiova organizează, în perioada 21 august – 4 septembrie 2022, Școala de vară ,,Învață pentru siguranța viitorului tău!”

52 de elevi, de la trei licee din Oltenia, participă în această perioadă la un program tip punte ce conține o serie de activități menite să-i determine pe tineri să se înscrie, în viitor, la specializările Facultății de Litere.

Totul în cadrul programului ROSE – Proiectul privind Învățământul Secundar (Romania Secondary Education Project),finanţat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. 

Elevii participă la cursuri de vară care le vor permite acumularea unui capital academic și îi vor deprinde pe elevi cu strategii noi de învățare. De asemenea, grupul țintă beneficiază de cursuri de consiliere profesională și orientare în carieră care îi vor ajuta să-și descopere aptitudinile. În plus, liceenii sunt îndrumați spre alegerea unei facultăți/domeniu de studiu în acord cu interesul și calitățile lor. Pentru a alege specializările la care ar putea să se înscrie, elevii participă și la ateliere de lucru în domenii specifice (cu scopul dezvoltării personale și autocunoașterii). Programul școlii de vară conține și  activități recreative.

Personalul selectat în echipa de implementare a proiectului este format din cadre didactice şi formatori ai Universităţii din Craiova, precum şi profesori de la liceele de unde a fost selectat grupul ţintă.

Prin implementarea acestui proiect, liceenii vor fi mai motivaţi şi mai pregătiţi mental pentru etapele de acumulare şi studiu care vor urma când vor deveni studenţi şi care constituie primul pas în construirea unei cariere sustenabile.

Acesta este al doilea an în care este organizată școala de vară la Facultatea de Litere.

ROSE este un program care îşi propune să contribuie la reducerea abandonului în învăţământul secundar şi terţiar şi la creşterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat.