Mereu printre studenti
Joi, 18 August 2022 09:26

Promenada Operei, ediţia a XII-a, în 27 august pe esplanada Operei Naţionale Bucureşti

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ediţia a XII a a Promenadei Operei va avea loc pe 27 august. Vor fi 12 ore de muzică şi activităţi de educaţie, relaxare şi mişcare în aer liber pe esplanada Operei Naţionale Bucureşti.

Accesul la eveniment se va realiza începând cu ora 12.00, iar cei prezenţi se pot bucura în familie de: Gala extraordinară de Operă, workshop-urile „Desculţ în iarbă” şi de proiectul RiseUp.

Începând cu ora 21:00, pe scena mare se va desfăşura gala extraordinară Promenada Operei, cu participarea orchestrei, a corului şi a ansamblului Operei Naţionale Bucureşti dirijate de Tiberiu Soare.

Evenimentul va aduce pe scenă sopranele Iulia Isaev, Marta Sandu Ofrim, Madeleine Pascu şi Cristina Eremia, mezzosoprana Sorana Negrea, tenorii Daniel Magdal şi Andrei Lazăr, baritonii Cătălin Toropoc, Alexandru Constantin şi Dan Indricău, başii Marius Boloş şi Ion Dimieru, prim-balerinii Cristina Dijmaru, Bogdan Cănilă, Valentin Stoica, Marina Gaspar, dar şi balerinii ansamblului Raluca Jercea şi Ştefan Meşter. Regia poartă semnătura lui Alexandru Nagy. 

Publicul este aşteptat la un veritabil regal liric ce va cuprinde o suită de capodopere muzicale, dintre care amintim numai câteva dintre ariile şi duetele ce urmează a fi interpretate: Il ètait une fois à la cour d'Eisenach – din opera „Povestirile lui Hoffmann” de J. Offenbach; Un bel di vedremo – din opera „Madama Butterfly” de G. Puccini; Parigi, o cara – din opera „La traviata” de G. Verdi; Te Deum din opera „Tosca” de G. Puccini. Emoţia şi pasiunea muzicii clasice se vor împleti în paşi de dans şi interpretări solistice de excepţie pe esplanada din faţa primei scene lirice a ţării.

Workshop-ul „Desculţ în iarbă”

„Desculţ în iarbă” este un program de ateliere de educaţie estetică în special pentru copii.
Hub-ul Cultural Promenada Operei vă invită să petreceţi câteva ore de neuitat alături de copii, „desculţi în iarbă”, într-o zonă de amenajată cu bean bag-uri, hamace, şezlonguri, unde artiştii conduc ateliere educaţionale:

• Şevalete de pictură care vor aştepta cu pânzele albe să ne aşternem gândurile în culori sub îndrumarea unui artist plastic al Operei Naţionale Bucuresti.
• Ore de sport în iarbă care întăresc legătura corp –minte – yoga, pilates, body art, quigong
• Studentii UNATC vor întruchipa personaje celebre din universul Operei.
• Bibliotecă în aer liber cu sute de cărţi care să ne aducă aminte de plăcerea cititului în foşnetul paginilor de hârtie.

În timpul zilei, publicul este invitat să ia parte la activităţile din program susţinute de artiştii operei: Andreea Radu şi Doina Alice Popa (atelier de pictură şi creaţie costume), dar şi la ateliere de face painting susţinute de artişti independenţi.

Proiect invitat RiseUP – Opera on the sky

Veţi fi ridicaţi la înălţime purtaţi spre cer în dansul unuia dintre cele mai mari baloane cu aer cald din România. Ridicări în ancoră până la înălţime de 20 m deasupra esplanadei Operei Naţionale Bucureşti.

Evenimentul de tradiţie Promenada Operei, ajuns la cea de-a XII-a ediţie, se va desfăşura anul acesta în parteneriat cu Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" (UNATC) şi va avea loc sâmbătă, 27 august, iar intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Sursa: www.news.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.