Mereu printre studenti
Joi, 18 August 2022 09:00

Ce ingrediente din produsele pentru îngrijirea pielii trebuie evitate în zilele de vară?

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Odată cu creșterea temperaturilor, pielea ta are nevoi diferite și sunt ingrediente pe care le regăsești în produsele de înfrumusețare care pot deveni nocive, mai ales datorită expunerii la soare. Din acest motiv trebuie să ne adaptăm rutina de îngrijire a pielii, pentru a evita eventualele arsuri solare, iritații şi alergii. Și, desigur, ar trebui să cunoaștem care sunt ingredientele din produsele cosmetice ce pot fi un real pericol pentru sănătatea noastră.

Chiar din primele zile de vară, factorul de protecție solară devine o necesitate si poate cel mai important produs utilizat în rutina ta de îngrijire a pielii. Cu toate acestea, unele ingrediente găsite în produsele tale preferate pot provoca fotosensibilitate și te pot face mai predispusă la arsuri. Trebuie să-i oferim pielii protecția de care are nevoie, evitând întotdeauna ingredientele care îi vor crește vulnerabilitatea. Iată câteva ingrediente cosmetice pe care ar trebui să le eviți înainte de a te expune la soare.

Skincare Terbaik

1. Retinolul

Acest ingredient anti-îmbătrânire, bogat în vitamina A, poate fi găsit într-o multitudine de produse formulate pentru a combate ridurile și semnele îmbătrânirii. Retinolul exfoliază suprafața pielii și creează un aspect mai tânăr, dar odată cu expunerea la soare poate fi un pericol pentru pielea ta, fiindcă îndepărtează celulele moarte, iar straturile inferioare ale pielii vor fi lipsite de apărare împotriva razelor UV, provocând chiar iritații, alergii, roșeață.

2. Vitamina C

Este o parte esențială a sănătății pielii, atât ca antioxidant, cât şi ca factor critic pentru sinteza colagenului. Contribuie la apărarea pielii de efectele nocive ale soarelui şi repară daunele deja create de către acestea. Totodată, reprezintă un risc de creștere al fotosensibilității, făcând pielea mai expusă la razele UV, iar în cel mai rău caz ar trebui evitată în contact cu soarele sau, eventual, utilizată în rutina de noapte.

3. Uleiurile esențiale din citrice (bergamotă, lămâie, portocală)

Sunt uleiuri fototoxice, deoarece conțin în componența lor furanocumarină (compuşi chimici produşi de o mare varietate de plante), având proprietăți astringente şi declanșând fotosensibilitate, care se activează la lumina soarelui. Astfel, uleiurile de citrice absorb razele UV și pot provoca arsuri mari, depigmentări şi iritații.

4. Acizii exfolianți (glicolic, lactic, salicilic etc.)

În mod normal acizii exfolianți pot ajuta la luminarea și hidratarea pielii. Unii se află în compoziția unor produse anti-acnee, ce îndepărtează în mod eficient celulele de suprafață și expun pielea nouă. Această nouă piele, în contact cu soarele, este mai sensibilă la radiațiile UV și poate fi afectată foarte ușor.

5. Hidrochinona

Acest ingredient compus reduce cantitatea de melanină produsă în piele, astfel încât suprafața devine mai strălucitoare. Fără protecție solară, acest lucru vă va expune la razele UVA și UVB ale soarelui, ce poate duce la arsuri solare și un risc crescut de cancer de piele.

6. Peroxidul de benzoil

Este un ingredient antiseptic, frecvent întâlnit în tratamentele pentru acnee și pete. Poate fi adăugat și la produsele de curățare a feței, fiind capabil să omoare bacteriile de pe suprafața pielii. Din păcate, acesta trebuie scos din rutina noastră din timpul verii, deoarece prin expunerea la soare cicatricile de acnee se pot agrava.

7. Scrub-urile faciale exfoliante

Deși poate fi utilă în eliminarea celulelor moarte, acest tip de exfoliere nu numai că netezește și lustruiește pielea, ci și atrage impuritățile. Cu toate acestea vara, scrub-ul nu ar trebui aplicat, cel puțin în momentul expunerii la soare, deoarece, prin îndepărtarea stratului de suprafață al pielii și apoi expunerea la razele UV, puteți crește riscul arsurilor solare.Pe măsură ce anotimpurile se schimbă, nevoile pielii tale se schimbă și ele. Important este să avem grijă de pielea noastră pe tot parcursul anului și mai ales vara, când trebuie să o protejăm şi să-i redăm o strălucire sănătoasă. Aşadar, ţine cont de faptul că unele ingrediente dintr-un produs pot face minuni în timpul unui sezon, dar ar putea cauza probleme în altul.

sonjachnyj190100801

 

Sursa: www.elle.ro

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.