Mereu printre studenti
Miercuri, 17 August 2022 06:54

MAȘINI CLASICE ȘI ELECTRICE, ÎNTRECERE PE STRĂZILE DIN SIBIU

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În perioada, 11-13 august, orașul Sibiu a fost punctul de întâlnire al mașinilor vechi și al mașinilor electrice În cadrul raliului TRANSYLVANIA CLASSIC.
Concurenții au strabatut peste 400 de kilometri pe străzile spectaculoase ale Sibiului, dar și prin împrejurimile acestuia.

Raliul de regularitate dedicat mașinilor istorice și mașinilor electrice a facut parte și anul acesta, alături de alte evenimente prestigioase din întreaga lume, din calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA),la eveniment luând startul atât șoferi amatori, cât și piloți profesioniști cu modele clasice.

În categoria Transylvania Classic unde vehiculele au fost împărțite pe categoriile B,C,D,E,F,G și H în funcție de anul de fabricație al mașinii între 1900 și 1990. De asemenea, există, la fel ca și la alte mari competiții internaționale, categoria Young Timer pentru mașini produse după anul 1991. La categoria Transylvania Electric, participând evident orice model de mașină electrică, indiferent de anul
de fabricație.

Obiectivul principal al evenimentului a fost acela de a promova mobilitatea cu ajutorul mașinilor electrice, punând accent pe caracterul versatil al acestor modele atât în ceea ce privește exploatarea urbană, cât și extra-urbană, dar și pe o mobilitate cu zero emisii de noxe.

Traseul străbătut de concurenti a marcat cele mai fascinante puncte ale orașului Sibiu, printre ele numărându-se Biertan, Păltiniş, Poiana Sibiului şi, desigur, celebrul Transfăgărăşan, până la Bâlea Lac, la o altitudine de 2.043 metri.

Cel mai vechi model înscris în competiție este reprezentat de un Renault Torpedo din anul 1920 pe care l-a condus Emil Mitranovici, iar pe lista de start s-au numărat modele ale unor producători de renume precum Ferrari, Mercedes-Benz, Porsche, BMW, Renault, Ford sau Dacia, dar și cele mai noi modele electrice lansate până acum.

Au participat peste 80 de echipaje din 6 țări precum: Bulgaria, Germania, Grecia, Statele Unite ale Americii, Ungaria și România, la acest raliu ca o vacanță pe drumurile boeme încărcate de istorie ale județului Sibiu.

Pentru că orice cursă se termină cu un câștigător și raliul TRANSYLVANIA CLASSIC s-a încheiat cu urcarea pe podium a câștigătorilor. Lupta a fost una foarte strânsă, pe primul loc clasându-se echipa din Bulgaria formată din Georgi Andonov și Jordanka Andronova, aceștia participând cu un model Mercedes-Benz 200E din anul 1990.
Locul doi a fost ocupat de echipa formată din Daniel Pavel si Victor Pavel, reprezentanți ai României, cu un model de la BMW 3.0 CSI.
Pe locul al treilea s-a calificat echipa formată din Robert Apostolescu și David Apostolescu, reprezentând România cu o mașină BMW X4 din anul 2015.

La categoria Ladies Trophy, unde au participat echipe feminine, locul unu a fost ocupat de Cristiana Oprea și Alexia Parteni, conducând un Porsche Taycan. Pe următoarea treaptă a podiumului a fost echipa formată din Delia Haută și Alina Marinescu cu un model BMW Z3 din anul 1997, iar pe locul trei s-a aflat echipa Ioana Radu și Norina Sasu cu un model BMW 325 din anul 1991.

Toți participanți au avut de câștigat în cadrul acestei competiții, orașul Sibiu și împrejurimile acestuia oferindu-le priveliști spectaculoase și amintiri de neuitat.

 

 

Sursa foto: www.transylvaniaclassic.com

 

 

Ultima modificare Miercuri, 17 August 2022 10:40

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.