Mereu printre studenti
Vineri, 29 Iulie 2022 12:05

Ştiinţa îşi recapătă demnitatea şi continuă în Europa

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O echipă aşa de slabă ca Vllaznia Shkoder nu mai poposise pe “Ion Oblemenco” de la bestia nera a lui Laszlo Balint, CSO Filiaşi. Şi tot cu 3 “boabe” au plecat în desagă şi albanezii, precum surata din judeţ pe care Ştiinţa a bătut-o şi cu echipa a doua în sezonul trecut. Problema e că alb-albaştrii au avut nevoie de o oră ca să marcheze contra unor băieţi care cu greu îşi merită titulatura de fotbalişti profesionişti. Până la urmă, s-a reflectat totuşi diferenţa de buget (12,5 milioane vs 1,5 milioane) şi pe teren şi pe tabelă. Nici nu ştim dacă e bine sau e îngrijorător că au marcat numai jucători defensivi, doi fundaşi centrali şi un închizător, dar cel mai important este că s-a stopat seria ruşinilor europene. Vllaznia a fost chiar sub nivelul lui Laci (pe care o învinsese în finala Cupei Albaniei, dar cu o formulă mult schimbată) sau Lokomotiv Tbilisi, însă Universitatea n-a lăsat loc de surpriză, î cele din urmă. Mateiu a găsit un şut pe care-l mai prinsese tocmai în “era Mangia”, într-un moment în care adversarii căpătaseră încredere, văzând că rezistă pe “Ion Oblemenco”. Fără să impresioneze, Ştiinţa a avut calificare uşoară, fiindcă stoperii din repriza secundă, Silva şi Găman, au fost în rol de atacanţi, surprinzându-l pe unul dintre cei doi jucători decenţi ai oaspeţilor, portarul Zogovic, celălalt fiind fundaşul dreapta Gurishta.

Pozitivă este calificarea, fiindcă un alt deznodămând ar fi devastat pur şi simplu imaginea clubului, mai ales că s-au calificat în bloc echipele româneşti. Dacă însă alb-albaştrii se vor lăsa păcăliţi de acest rezultat, obţinut contra unei echipe extrem de modeste, vor avea uriaşe probleme în a prinde play-off-ul. Jocul nu convinge nici pe departe, iar problemele din linia mediană, din cauza cărora suferă şi atacanţii, nu s-au rezolvat, fiindcă n-a venit vreun mijlocaş de clasă, şi va pleca şi Gustavo, omul care mai lumina sporadic jocul.

Cât despre următorul adversar din Conference League, formaţia ucraineană Zorya Lugansk, ar trebui tratată ca o obişnuită a grupelor Europa League, ceea ce este, nu ca o echipă care nu a mai jucat meciuri oficiale de anul trecut.

La nivel înalt au fost joi seara cei 15.000 de spectatori care nu s-au lăsat copleşiţi de caniculă şi au trăit partida la intensitate maximă, în funcţie de reuşitele sau poticnirile băieţilor lui Laszlo Balint. Publicul este deja în grupe, să vedem dacă poate trage şi echipa după el.

Universitatea Craiova – Vllaznia Shkoder 3-0

Au marcat: Mateiu ’58, Raul Silva ’62, Găman ’80.

Universitatea Craiova: Lazar – Căpăţînă, Papp (’46, Găman), Raul Silva, Bancu – Crețu (’76, Screciu), Mateiu – Gustavo (’65, Roguljic), Baiaram, Ivan (’82, Cîmpanu) – Koljic (65, Markovic). Antrenor: Laszlo Balint.

FK Vllaznia: Zogovic – Gurishta, Juric, Bulatovic, Hakaj – Boshnjaku, Jonuzi, Marku (’71, Vulak) – Hoxhaj (’84, Alivoda), Nunes Da Silva, Coba (’75, Latifi). Antrenor: Mirel Josa.

Au arbitrat: Ondřej Berka – Matěj Vlček, Jakub Hrabovsky (Cehia).

Sursa: https://cvlpress.ro/ 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.