Mereu printre studenti
Luni, 18 Iulie 2022 11:42

Elevii români sunt pe locul 2 în lume la Fizică

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

România a obţinut patru medalii de aur şi una de argint la a 52-a Olimpiadă Internaţională de Fizică la care au participat 369 de concurenţi.

”Un alt rezultat excepţional al elevilor români! La Olimpiada Internaţională de Fizică (IPhO2022), echipa României a obţinut un rezultat excepţional, clasându-se pe locul 2 la nivel mondial, fiind de departe cea mai bună echipă din Europa”, a anunţat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

A 52-a Olimpiadă Internaţională de Fizică a fost organizată online de Elveţia.

Echipa ţării noastre a fost coordonată de profesor dr. Delia Constanţa Davidescu şi de conferenţiar universitar dr. Adrian Dafinei, participarea României fiind susţinută de Ministerul Educaţiei, împreună cu Societatea Română de Fizică.

Pe echipe, rezultatele IPhO2022 arată astfel:

  • Echipa Chinei a obţinut cinci medalii de aur,
  • echipele României şi Coreei de Sud au obţinut câte patru medalii de aur şi una de argint,
  • echipa Statelor Unite ale Americii – trei medalii de aur şi două de argint.

Dintre participanţii din ţările europene, echipa Germaniei a obţinut două medalii de aur, două de argint şi una de bronz, echipele din Bulgaria şi din Ungaria – câte o medalie de aur, echipa Vietnamului a câştigat trei medalii de aur, una de argint şi una de bronz. Au mai obţinut câte două medalii de aur echipele din Taiwan, Emiratele Arabe Unite şi India. Echipele din Australia, Singapore, Israel, Kazakhstan, Indonezia, Georgia şi Hong Kong şi-au adjudecat câte o medalie de aur.

Sursa: www.gds.ro 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.