Mereu printre studenti
Joi, 16 Iunie 2022 08:15

Cod galben de averse și vijelii, în opt judeţe

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de averse și vijelii, care intră în vigoare vineri dimineața și vizează 8 județe din țară.

Sunt vizate județele Satu Mare, Sălaj, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad și Timiș. În aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55-75 km/h), averse torenţiale și izolat grindină, potrivit ANM. Cantitățile de apă vor depăși 20-35 l/mp. Avertizarea este în vigoare vineri, de la ora 03:00 până la ora 11:00.

Manifestările de instabilitate atmosferică se vor extinde treptat

Meteorologii au emis și o informare de instabilitate atmosefrică, valabilă în toată țara, vineri, de la ora 11.00, până sâmbătă, la ora 8.00. În intervalul menționat, manifestările de instabilitate atmosferică se vor extinde treptat, astfel că se vor semnala în cea mai mare parte a țării și se vor intensifica, îndeosebi după-amiaza și seara.

Vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25-40 l/mp.

Sursa: www.gds.ro 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.