Imprimă această pagină
Miercuri, 15 Iunie 2022 08:23

Palmaresul Festivalului portului popular de la Țicleni

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Județean Gorj, Consiliul local și Primăria Țicleni, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Şcoala Populară de Artă „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu au organizat recent ediția a IV-a a Festivalului concurs de promovare a obiceiurilor, portului și tradițiilor populare „La poalele cetății”, la Țicleni.

Festivalul a fost deschis formațiilor de dansuri populare (mixte, fete și/sau băieți) de la nivelul școlilor generale și liceelor, al cluburilor și palatelor copiilor de la secțiile externe ale Şcolii Populare de Artă, precum și ale așezămintelor de cultură din județ. Juriul Festivalului a fost format din personalități ale vieții culturale din Gorj, specialiști ai instituțiilor de spectacole, profesori, coregrafi, etnomuzicologi și etnografi, reprezentanți ai instituțiilor organizatoare.

Locul 1 a fost câștigat de către Ansamblul „Petrolul” din Țicleni și Ansamblul „Nedeia” din Novaci.

Locul 2 a revenit Ansamblul „Doina Jilțului” din Dragotești și Ansamblul “Brâulețul” din Bălești.

Locul 3 a fost câștigat de către Formația de dansuri din Stejari și Formația de dansuri Izvorașul din Negomir.

Premiile Festivalului au fost oferite de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu. Trofeele, diplomele și masa participanților au fost asigurate de Primăria și Consiliul Local Țicleni.

Sursa: www.gds.ro