Mereu printre studenti
Vineri, 13 Mai 2022 08:46

„VIN la Dolju-n bucate“ , la Galeriile „Cromatic“

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Județean Dolj și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj vă invită marți, 17 mai 2022ora 13:00, la Galeriile „Cromatic“ ale instituției, la evenimentul „VIN la Dolju-n bucate“, alături de reprezentanți ai Facultăților de Litere și Horticultură din cadrul Universității din Craiova, ai localităților doljene: Afumați, Bârca, Izvoare, Calafat, Băilești, Desa, precum și ai Stânei Ștefanu din județul Gorj.

Acest eveniment este construit în jurul simbolisticii vinului, pe care îl regăsim în viața de zi cu zi, dar și la marile sărbători de peste an sau în momente din viață cum sunt nunta, botezul, înmormântarea. Cu sprijinul cadrelor didactice de la Facultățile de Litere și de Horticultură vom reuși să culegem cât mai multe informații despre vin în sens ritualic, dar și despre situația actuală a viniculturii și viticulturii din Dolj.

Lângă vinuri vor sta de asemenea poveștile oamenilor de la țară despre grija față de vie și bucuria transformării strugurilor în vin, precum și bucatele care merg bine cu vinul.

De la început, din 2014, proiectul „Dolju-n bucate“ a implicat îndeosebi comunitatea locală,  cetăţenii fiind primii susţinători ai acestuia. Importante momente „Dolju-n bucate“ s-au organizat în colaborare cu localitățile Dăbuleni, Calafat, Bârca, Urzicuţa, Giurgița, Izvoare, Pielești, Grecești, Cernătești, Ghidici, Maglavit, Mischii, Bratovoești, Afumați, cu Forumul de Prietenie Româno – Macedonean și Casa de Cultură „Amza Pellea“ din Băilești, A.T.R.ECO, Asociaţia Vlahilor din Bulgaria, asociațiile studențești de la Facultățile de Litere și Horticultură din cadrul Universității din Craiova, Asociația Studenților Basarabeni din Craiova și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară.

La Craiova, evenimente „Dolju-n bucate“ au fost organizate de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj în Galeriile „Cromatic“, în holul central al Universității din Craiova, la Casa Universitarilor, la Teatrul pentru copii și tineret „Colibri“ și la Teatrul Național „Marin Sorescu“.

Sursa: https://cvlpress.ro/ 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.