Mereu printre studenti
Vineri, 21 Ianuarie 2022 08:56

Vremea se răcește în toată țara

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, valorile termice vor fi în scădere, vineri, în cele mai multe zone din țară.

Vor fi înnorări în general persistente în nordul, nord-vestul teritoriului, precum și în zonele montane și submontane, unde va ninge slab. În restul țării înnorările vor fi temporare și precipitațiile izolate, ninsori, iar în special în sud-est, mixte.

Vântul va avea intensificări la munte, unde în special la altitudini mari vitezele vor depăși 80…100 km/h, vizibilitatea va fi redusă și zăpada troienită, iar în zonele joase de relief vântul va sufla slab și moderat, pe alocuri cu intensificări, în special în nordul Moldovei, în Oltenia și sud-vestul Munteniei, cu viteze în general de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 și 6 grade, cu cele mai ridicate valori în extremitatea de sud a țării.

În zonele de munte, vremea se va răci, iar la altitudini mari va fi ger. Vor fi înnorări în general persistente și temporar va ninge slab. Vântul va avea intensificări, iar în special la altitudini mari vitezele vor depăși 80…100 km/h, va fi viscol, vizibilitatea redusă și zăpada troienită.

Sâmbătă se face și mai frig, iar dimineața și noaptea o să fie ger, mai ales în nord-vest, centru și în dealurile sudice. Vor fi ninsori slabe în nord, centru și prin vestul țării, iar vântul va avea intensificări aproape peste tot.

Vreme rece avem și duminică, vânt destul de activ și ninsori la munte, în Moldova, dar și prin centrul și sud-estul țării. Vântul va mai viscoli ninsoarea în zona montană înaltă.

Luni se răcește și mai tare. O să avem o dimineață geroasă și o amiază cu temperaturi negative în majoritatea zonelor. Doar prin sud și est mai apar ceva înnorări și e posibil să fulguiască, iar vântul mai are unele intensificări pe creste.

Sursa: www.gds.ro 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.