Mereu printre studenti
Luni, 17 Ianuarie 2022 08:38

Aproape toată țara, sub cod galben și portocaliu de vânt

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de coduri galbene și portocaliu de vânt în aproape toată țara.
Va fi Cod galben de intensificări susținute ale vântului în intervalul 17 ianuarie, ora 10:00 – 17 ianuarie, ora 16:00.
În intervalul menționat, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar local în:

 • Oltenia,
 • Transilvania,
 • Moldova,
 • nordul Crișanei,
 • sud-vestul Munteniei.
  Vor fi rafale de 55…70 km/h.
  În zona de munte vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h, vizibilitatea va fi redusă și va fi viscol.
  Începând din orele după-amiezii, aria ninsorilor moderate cantitativ va cuprinde nord-vestul teritoriului și local zona de munte.

Cod galben

Va fi Cod galben de intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, ninsori moderate cantitativ și viscol în zona de munte și local în jumătatea nordică în intervalul 17 ianuarie, ora 16:00 – 18 ianuarie, ora 8:00,
Din seara zilei de luni (17 ianuarie) și până în dimineața zilei de marți (18 ianuarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.

La munte vor fi rafale de 80…110 km/h, iar în Moldova, Transilvania și sudul Olteniei viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare îndeosebi spre seară și în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze în general de 55…65 km/h.
În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ. Ninsori viscolite se vor semnala local și în jumătatea nordică a teritoriului.

Cod portocaliu

ANM a emis avertizare de Cod portocaliu de intensificări puternice ale vântului, viscol și vizibilitate foarte redusă, în intervalul de valabilitate 17 ianuarie, ora 16:00 – 18 ianuarie, ora 8:00.
În zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…140 km/h. Va ninge viscolit, local mai abundent (15…25 l/mp), vizibilitatea va fi foarte redusă, iar zăpada troienită.

Cod galben

ANM a emis un alt Cod galben de intensificări susținute ale vântului, în intervalul 18 ianuarie, ora 8:00 – 18 ianuarie, ora 20:00.
Pe parcursul zilei de marți (18 ianuarie), vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte.
În Carpații Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90…110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusă.
În Moldova, viteza vântului va atinge 60…85 km/h, iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în Muntenia, 55…60 km/h.

Sursa: www.gds.ro  

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.