Mereu printre studenti
Vineri, 07 Ianuarie 2022 08:57

Ninsori în aproape toată țara până duminică la prânz

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de ninsori în intervalul 8 ianuarie, ora 4.00 – 9 ianuarie, ora 12.00, în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei.

În zonele menționate vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă. În Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ninge moderat, iar stratul nou de zăpadă va fi local consistent.

Cantitățile de apă vor fi în general de 10…15 l/mp și izolat de peste 20 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali, temporar viscolind ninsoarea. În restul teritoriului, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala în special în dimineața zilei de sâmbătă (08 ianuarie), cu precădere în dealurile sudice.

În București, sâmbătă și duminică, vremea va fi închisă și temporar se vor semnala precipitații slabe. Acestea vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, în dimineața zilei de 08 ianuarie și ploaie în restul intervalului. Vântul va sufla moderat. Temperatura minimă, din noaptea de vineri spre sâmbătă va fi de 0 – 1 grad, în timp ce sâmbătă și sâmbătă spre duminică, temperatura aerului nu se va modifica semnificativ și va avea valori de 2 – 4 grade.

Sursa: www.gds.ro 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.