Mereu printre studenti
Joi, 05 August 2021 07:49

Vijelii puternice și disconfort termic ridicat în următoarele ore

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizare de Cod portocaliu de disconfort termic deosebit de accentuat pentru astăzi. În județele Olt, Teleorman, Giurgiu și Călărași disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 38 şi 40 de grade.

Astăzi, va fi Cod galben de disconfort termic ridicat în sudul și sud-estul țării, disconfortul termic va fi ridicat și va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 34 și 38 de grade.

Va fi Cod portocaliu vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale, în intervalul 5 august, ora 12.00 – 6 august, ora 6.00.
La început în Banat, Crișana, Maramureș, iar după-amiaza și noaptea mai ales în Transilvania, Oltenia, Moldova și Muntenia vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40…60 l/mp.

Cod Galben

În intervalul 5 august, ora 21:00 – 6 august, ora 6:00, va fi Cod galben de vijelii, descărcări electrice, averse torențiale, grindină. În intervalul menționat, vor fi perioade cu vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…30 l/mp.

Administrația Națională de Meteorologie a transmis o informare de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în intervalul 6 august, ora 10:00 – 7 august, ora 10:00.
În intervalul menționat, în estul și sud-estul țării, dar și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…40 l/mp.

Sursa: www.gds.ro 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.