Mereu printre studenti
Miercuri, 04 August 2021 07:42

Cod galben de disconfort termic ridicat și instabilitate atmosferică

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizare de Cod galben de disconfort termic ridicat, pentru intervalul 4, 5 august.

În sudul și sud-estul țării, disconfortul termic se va accentua și local va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Miercuri (4 august) temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade. Joi, temperaturile vor fi între 34 și 39 de grade. Minimele termice, în marea lor majoritate, nu vor coborî sub 20 de grade.

Administrația Națională de Meteorologie a emis și o avertizare de Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în intervalul 4 august, ora 12:00 – 5 august, ora 6:00.

În Moldova, în cea mai mare parte a Munteniei și local la munte și în Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…45 l/mp.

Fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Sursa: www.gds.ro 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.